Ingezonden persbericht


3FM Serious Request haalt op eerste dag ¤ 40.000,- op

3FM Serious Request heeft op de eerste dag tienduizenden euro's opgehaald voor de vluchtelingen in Darfur, Sudan. Op maandag 18.00 uur stond de teller op ¤ 40.000,-. Het geld wordt bij elkaar gebracht door de luisteraars van 3FM die onder meer kunnen bieden op favoriete plaatjes en op speciale artikelen en concerten die worden geveild via Internet. Ook bedrijven hebben op de eerste dag al ruim gedoneerd. De hoogste donatie voor een plaat op maandag was ¤500,-. Op platen van Meat Loaf, A-Ha en Talk Talk.

Het geld is bestemd voor een noodhospitaal van het Rode Kruis.

Tijdens 3FM Serious Request zitten 3FM DJ's Giel, Claudia en Wout in De Kas op de Neude. Hun belevenissen zijn tot vrijdag 24 december 17.00 uur, 24 uur per dag te beluisteren op 3FM en te zien via webcams op 3FM.nl. 3FM Serious Request overdag te volgen via Nederland Twee en 's nachts via Nederland Drie.

Meedoen

Luisteraars kunnen tegen betaling verzoekplaatjes aanvragen. Maar ook kunnen ze bieden op gesigneerde goodies, huiskamerconcerten en speciale workshops. Zo kunnen luisteraars bieden op een thuisconcert van Jovink en de Voederbietels (huidige bod ¤1575,-), de cactus van Theo van Gogh (huidig bod ¤65,-) en verschillende gesigneerde shirts en CD's.

In het land organiseert 3FM speciale acties en bedrijven kunnen bieden op de titel Bedrijf van het Jaar. Meedoen kan via Internet (www.3fm.nl), telefoon (0909-1336,

¤ 0,25 p.m.), SMS en via één van de vele speciale machtigingskaarten die door Nederland worden verspreid.

3FM Serious Request, jouw druppel op een gloeiende plaat wordt gesteund door het Nederlandse Rode Kruis

------

Voor meer informatie kunt u contact openemen met

3FM Communicatie, Bart de Voogd: 06 460 54 554. E-mail: bart.de.voogd@omroep.nl