Ryanair

News Release

20.12.04

Charleroi Brussel-Zuid viert zijn 2.000.000e passagier van het jaar!

Ryanair schenkt de gelukkige passagier twee gratis vluchten

Maandag 20 december 2004 zal voor altijd een historische datum blijven voor Charleroi Brussel-Zuid. Vandaag verwelkomt de luchthaven de 2.000.000e passagier van dit jaar. Het gaat om de heer Magnée, een inwoner van Charleroi die met Ryanair naar Pisa vliegt.

David Gering, directeur Sales & Marketing Benelux van Ryanair, feliciteerde de heer Magnée door de verraste winnaar twee gratis vluchten met Ryanair vanuit de luchthaven van Charleroi te schenken. De heer Magnée reist regelmatig met Ryanair en was dolblij met deze bijkomende tickets die hij zeker binnenkort zal gebruiken.

Sinds 2001, het jaar van de vestiging van Ryanair, kende de luchthaven van Charleroi Brussel-Zuid een enorme groei. Het totaal aantal passagiers verachtvoudigde, van 250.000 passagiers in 2000 naar meer dan twee miljoen eind 2004.

Ryanair is eigenlijk de enige echte low-budgetmaatschappij in Europa en vliegt op 11 populaire Europese bestemmingen vanuit de luchthaven van Brussel-Zuid Charleroi: Carcassonne, Dublin, Girona, Glasgow, Milaan, Pisa, Rome, Shannon, Stockholm, Valladolid en Venetië.

Charleroi Brussel-Zuid speelt een belangrijke rol in de economie van de streek en stelt meer dan 700 personen tewerk op de luchthaven zelf. Op Belgisch niveau zijn er meer dan 3000 banen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de luchthaven, zo bleek uit een studie van Ciriec (Universiteit van Luik) in 2003.