Gemeente Geldermalsen

Vierde speelplek voor nieuwbouwwijk Kalenberg

20 december 2004 - In het bestemmingsplan Kalenberg Meteren is een viertal locaties opgenomen voor de inrichting van speelplekken.

Twee locaties zijn inmiddels ingericht en voor onderhoud, beheer en renovatie ondergebracht bij de Stichting t Speelbergje te Meteren. Een derde locatie is in overleg met de Dorpsraad Meteren ingericht als trapveld met een schietwand en direct aangrenzend een jongeren ontmoetingsplaats (JOP). Het is de bedoeling ook deze locatie bij t Speelbergje onder te brengen evenals een laatste (vierde) nu nog in te richten locatie aan de F.A. Wonninkstraat.

Tussen medewerkers van de gemeentelijke afdeling Gemeentewerken en de stichting is uitgebreid gesproken over de inrichting van deze speelplek. Uiteindelijk is daar een aantrekkelijk inrichtingsplan uitgerold, wat de jongere kinderen uit de directe woonomgeving in de toekomst ongetwijfeld het nodige speelgenot zal opleveren. Voor beheer, onderhoud en renovatie van deze speelplek ontvangt de stichting van de gemeente, op basis van een af te sluiten subsidie-uitvoeringsovereenkomst, jaarlijks een bedrag van 409,--. Daarnaast wordt door de gemeente eenmalig voor de inrichting een bedrag van 11.344,-- beschikbaar gesteld. De stichting zorgt voor de aankoop en plaatsing van de speeltoestellen en de gemeente zorgt voor een goede ondergrond in de vorm van houtsnippers en zand.