Ingezonden persbericht


Persbericht

20 december 2004

Ontrack biedt stappenplan om computerproblemen in de kerstvakantie te voorkomen

~ data recovery-expert waarschuwt voor dataverlies bij werken op afstand ~

Ontrack Data Recovery introduceert een actielijst van 10 punten om bedrijfsgegevens onderweg en op vakantie te beschermen. De data recovery-specialist zag de afgelopen jaren in januari namelijk een aanzienlijke stijging in het aantal meldingen van dataverlies. Het bedrijf wijt deze jaarlijkse meldingshausse aan het grote aantal medewerkers dat tijdens de kerstvakantie op afstand werkt en de extra risico s met betrekking tot dataverlies die daaraan zijn verbonden. Met de nieuwe actielijst wil Ontrack bedrijven helpen dit nieuwe jaar probleemloos te beginnen.

Voor veel mensen is thuiswerken in de kerstperiode de ideale oplossing. Hoewel bij een groot aantal bedrijven de deuren gesloten blijven, gaan voor velen de werkzaamheden gewoon door. Om dataverlies bij thuiswerken of werken vanaf het vakantieadres te voorkomen, moeten echter een aantal maatregelen worden getroffen:


1. Als u gebruik maakt van een openbare computer, neem dan even de tijd om de cookies, cache- en history-bestanden te wissen wanneer u klaar bent.


2. Wees voorzichtig als u op openbare computers sites bezoekt waarvoor u een wachtwoord moet ingeven. Een interceptor voor toetsaanslagen is immers gemakkelijk te installeren voor iemand die user-ID s en wachtwoorden probeert te achterhalen.


3. Indien u de hotelprinter gebruikt, vraag dan of deze uitgezet en opnieuw opgestart kan worden zodra u klaar bent. Daarmee voorkomt u dat degene die de printer na u gebruikt, met een simpele handeling uw laatste document nogmaals kan afdrukken.


4. Zorg ervoor dat uw laptop is voorzien van een eigen firewall en recente anti-virussoftware.


5. Wees alert als u wordt verteld dat u speciale software moet downloaden om een internetverbinding te maken in het hotel. De browser opstarten alleen zou voldoende moeten zijn.


6. Eet of drink niet in de buurt van uw laptop.


7. Kijk regelmatig de stroomkabels van de computer na. Hiermee kunt u onregelmatigheden in de stroomtoevoer voorkomen.


8. Maak back-ups van alle gegevens voorafgaand aan uw vertrek en, indien mogelijk, ook onderweg.


9. Schud of verwijder een beschadigde harde schijf niet en probeer de schade niet zelf te herstellen, want dit kan het probleem erger maken.


10. Als er toch schade ontstaat, ga er dan nooit van uit dat gegevens niet meer terug te halen zijn, hoe gehavend een opslagmedium er ook uit ziet. Bij ernstige schade kunt u zich het beste wenden tot een betrouwbaar recoverybedrijf.

Databescherming en -veiligheid zijn niet echt zaken waar iemand direct bij stilstaat als hij of zij met de laptop op pad gaat , aldus Jim Reinert, director of software en services bij Ontrack Data Recovery. Toch komt dataverlies onderweg veel voor. Extra vervelend, omdat men op zo n moment vaak niet meteen actie kan ondernemen. Dit 10-puntsplan voorziet in enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen die het risico van dataverlies aanzienlijk kunnen reduceren.

Meer informatie over data recovery kunt u vinden op de Ontrack-website: www.ontrack.co.uk

(481 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery"
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de Technology Services Group van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28

5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com