Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 december 2004


KLARENBEEK - Pony's aangereden


Een nog onbekende bestuurder heeft in de nacht van zondag op maandag (20/12) op de Veldweg twee pony's aangereden. Een passant ontdekte maandagmorgen vroeg rond 04.55 uur een zwaar gewonde pony op de rijbaan. In een sloot lag een dode pony. De politie kwam ter plaatse en verloste het zwaargewonde dier uit zijn lijden. Bij het dier lag glas van koplampen. De bestuurder die de dieren aangereden heeft moet een zwaar beschadigd voertuig hebben, maar heeft zich tot op heden niet gemeld. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met 0900 - 8844.


BEEKBERGEN - Automobilist onder invloed


De politie heeft zondagavond (19/12) op de Arnhemseweg een 64-jarige automobilist uit Beekbergen aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 21.40 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,7. Dit leverde hem een boete en een rijverbod van twee uur op.


LOENEN - Boete voor rijden onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (20/12) een 26-jarige automobilist uit Eerbeek een boete gegeven voor rijden onder invloed. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 01.15 uur op de Beekbergerweg en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. De man blies op het politiebureau een promillage van 1. Hij had bovendien geen rijbewijs bij zich.


APELDOORN - Vrouw van auto beroofd


Een onbekende man heeft zondagavond op de Mathilde Wibautstraat een 41-jarige vrouw uit Apeldoorn van haar auto beroofd. De vrouw kwam rond 21.15 uur bij haar geparkeerde auto toen een man met een bivakmuts onder bedreiging van een mes haar autosleutels afpakte. Hij stapte vervolgens, samen met een andere man met een bivakmuts, in de auto en ging er vandoor. De vrouw deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt. Het gaat om een gehuurde VW Golf, gekentekend 63-JV-JL .


APELDOORN - Auto's bij kerk vernield


Vandalen hebben zondagavond bij de kerk aan het Verzetsstrijderspark vier auto's vernield. De daders vernielden tussen 17.00 en 18.00 uur de buitenspiegels, ruitenwissers, een achterruit, de motorkap, een kentekenplaat en gooiden motorolie op twee achterbanken. De benadeelden deden aangifte bij de politie die een onderzoek instelt. De politie vraagt getuigen zich te melden. Mogelijk dat mensen die de hond uitlieten iets gezien hebben.


APELDOORN - Bomen omgezaagd


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (19/12) op de Polderweg in totaal vijftien bomen omgezaagd. De bomen waren zo omgezaagd dat ze het fietspad tot aan de Kaartenmakershoeve versperden. De brandweer maakte het fietspad weer vrij en de politie is op zoek naar de daders.


LOENEN - Brand in woning


In een woning aan de Hameinde brak zondagmiddag (19/12) brand uit. De brandweer kreeg om 17.07 uur melding dat er een schoorsteenbrand zou zijn. Ter plaatse bleek het om een middelbrand te zijn en kwam er assistentie van het korps Eerbeek. De brandweer had het vuur snel onder controle en onderzoek wees uit dat het vuur in de keuken was ontstaan. Vermoedelijk is de brand in een vuilniszak ontstaan.


BEEKBERGEN - Politie neemt vuurwerkpistool in beslag


De politie heeft zondagavond (19/12) in een woning in Beekbergen van een 20-jarige man een vuurwerkpistool in beslag genomen. De man werd eerder aan de Duitse grens gecontroleerd op het bezit van vuurwerk Hij had twee doosjes vuurwerkpatronen bij zich. De politie ging daarop rond 18.00 uur naar zijn woning en nam het pistool in beslag. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


APELDOORN - Politie houdt verdachte man aan


De politie heeft zondagmiddag (19/12) op de Hoofdstraat een 44-jarige man uit Gorredijk aangehouden die voor de nodige overlast had gezorgd. De man gedroeg zich eerder hinderlijk in de Oranjerie. Beveiligingspersoneel sprak de politie aan die de man een ontzegging voor dit winkelcentrum gaf. Later liep de man naar een vrouw die folders uitdeelde op de Hoofdstraat. Hij pakte de vrouw een folder af en scheurde deze vlak voor de politiemensen kapot en gooide de stukken op de grond. De politie gaf hem een boete en liet hem de snippers opruimen.


APELDOORN - Apeldoorner nog celstraf tegoed


De politie heeft zondagmiddag op het Stationsplein een 47-jarige Apeldoorner aangehouden die nog 97 dagen celstraf tegoed had. De politie werd rond 12.40 uur gewaarschuwd dat de man stond de collecteren voor zwangere vrouwen. Onderzoek wees uit dat hij collecteerde voor een niet bestaande stichting. Hij vertelde de politie te collecteren omdat hij een aanzienlijke schuld heeft. De politie hield de man aan en sloot hem voor verder onderzoek op in een cel.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --