Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 december 2004

Slachtoffer aanrijding overleden

Slachtoffer aanrijding volgende dag in ziekenhuis overleden

Rijssen

In de loop van zondag de 19e december is een 81 jr. mevrouw uit Rijssen, die zaterdagmiddag de 18e samen met haar 82 jr. echtgenoot betrokken was bij een aanrijding, als gevolg van deze aanrijding overleden.

Zondag de 19e is onderstaand persbericht m.b.t. deze aanrijding verzonden.

Zaterdag 18 december omstreeks 16.50 uur reed een 50 jarige vrouw uit Goor als bestuurster van een personenauto over de Wijnand Zeeuwstraat te Rijssen. Zij zag twee wandelaars niet, die voor haar op de weg liepen. De bestuurster werd in haar zicht belemmerd door het natte wegdek en de verlichting van tegemoetkomende auto's. Zij reed met haar auto de wandelaars omver. De slachtoffers, een man en een vrouw uit Rijssen zijn met inwendige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

Aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt fietster omver

Rijssen

Zondagmorgen 19 december werd om ongeveer 09.00 uur een aanrijding gemeld op de Wierdensestraat - Izaak Heijmanstraat in Rijssen. Bleek dat een 60 jr. automobiliste uit Rijssen, komende uit Izaak Heijmanstraat een 72 jr. inwoonster van Rijssen, die op haar fiets over de Wierdensestraat reed, bij het linksaf de Wierdensestraat oprijden, volledig over het hoofd had gezien. Een aanrijding was het gevolg. De 72 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze ter observatie is opgenomen. (04-155566)

Aanrijding met letsel

Automobilist maakt onder het rijden ruiten schoon en rijdt tegen boom

Almelo

Een 82 jr. automobilist uit Almelo reed zondagmiddag 19 december om ongeveer 17.10 uur over de Buitenhof in zijn woonplaats. Onder het rijden was hij bezig om de voorruit van zijn auto schoon te maken. Hierbij reed hij in een bocht rechtdoor en kwam tegen een boom tot stilstand. Auto is weggetakeld en de 82 jr. is met een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de avond bleek dat hij na behandeling weer naar huis kon. (04-155670)

O.a. rijden onder invloed

Man met 1.82 promille achter het stuur, heeft ontzegging rijbevoegdheid en is nog nooit in bezit geweest van een rijbewijs

Almelo

Tijdens een routinecontrole, zondagavond 19 december om ongeveer 20.00 uur, werd op de Ootmarsumsestraat in Almelo een 33 jr. automobilist uit die plaats gecontroleerd. Bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken waarvoor hij is aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.82 promille uit. Bovendien werd ontdekt dat de 33 jr. nog een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 26 april 2007 en dat hij nog nooit in het bezit was geweest van een geldig rijbewijs. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (04-155703)

Brand in schuur flat

Brand in schuur van flatgebouw, diverse bewoners door brandweer met ladderwagen bevrijd

Almelo

Werd zondagavond 19 december om ongeveer 22.40 uur brand gemeld in een schuur van een flatgebouw aan de MT Steynstraat in Almelo. Ter plaatse bleek er een grote rookontwikkeling te zijn, waardoor diverse bewoners van het gebouw door de brandweer met een ladderwagen uit hun woningen zijn gehaald. Brand was ontstaan in een van de schuurtjes van het flatgebouw waar een 23 jr. bewoner bezig was geweest met het sleutelen aan een bromfiets. Tijdens dit sleutelen had hij een sigaret aangestoken en was er brand ontstaan. Hij had zelf kans gezien de brandende bromfiets naar buiten te trekken, maar een aantal autobanden die in de schuur lagen opgeslagen, vlogen ook in brand. Een dikke rook was het gevolg. Brandweer heeft e.e.a. geblust, maar kon niet voorkomen dat met name op de begane grond van het flat schade is ontstaan. De overige verdiepingen liepen voornamelijk roetschade op. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (04-155738)

Beroving

Pizzakoerier van zijn portemonnee beroofd

Hengelo

Een 19 jr. Hengeloer kwam zondagavond 19 december om ongeveer 19.50 uur aan het politiebureau. Hij vertelde dat hij even daarvoor op een voetpad bij de Caro van Eyckstraat in Hengelo door vijf jongens was overvallen. De 19 jr. is pizzakoerier en had in de buurt een pizza bezorgd. Op weg terug was hij over het korte stukje voetpad gereden bij de Caro van Eyckstraat nabij de kruising met de Albert van Dalsumstraat en de groenstroken bij de school aan de Louis van Gasterenstraat in Hengelo. Op dit voetpad waren vijf jongens met sjaals voor hun gezicht plotseling uit de bosjes gekomen en hadden hem tegengehouden. Hij werd vastgepakt en zijn rode portemonnee met daarin ruim 100 euro werd hem afgenomen. Hierop waren de vijf weggerend in de richting van de Caro van Eyckstraat. Zoals gezegd droegen de jongens sjaals voor het gezicht. Bovendien hadden ze capuchons over het hoofdgetrokken, zodat er weinig van een signalement bekend is. Wellicht zijn er omwonenden die iets is opgevallen. Zij worden verzocht contact met de politie op te nemen. (04-155687)

Aanhoudingen na steekpartij

Twee mannen aangehouden na steekpartij in woning

Hengelo

Zondagavond 19 december om ongeveer 21.30 uur werd door een man naar het politiebureau gebeld met de mededeling dat hij in een woning aan de Javastraat in Hengelo was neergestoken. Ter plaatse werden twee mannen aangetroffen waarvan een 51 jr. Hengeloer steekwonden aan zijn hoofd had. Verder was het een behoorlijke rotzooi in de woning alsof er gevochten was. De 51 jr. werd daarop door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede persoon die in de woning was, een 38 jr. Hengeloer, werd als verdachte van de steekpartij aangehouden. Een keukenmes waarmee was gestoken is in beslag genomen. Even later bleek dat ook de 38 jr. verwondingen had aan zijn rug ten gevolge van steken. Hierop zijn politiemensen naar het ziekenhuis gegaan om ook de 51 jr. aan te houden die juist door een arts was behandeld en het ziekenhuis mocht verlaten. Dit ging dus niet door en ook hij is net als de 38 jr. voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. In de loop van maandag de 20e december zijn de twee in verzekering gesteld. Het is nog onduidelijk wat zich in de woning heeft afgespeeld. (04-155724)

Overvaller krijgt wroeging

Man komt zich bij politie melden na het krijgen van wroeging in verband met een door hem gepleegde overval op tankstation

Oldenzaal

In de loop van het afgelopen weekend heeft zich een 23 jr. Oldenzaler bij de politie gemeld die vertelde dat hij gewetenswroeging had gekregen omdat hij de dader van een overval was. Deze overval was woensdag 15 december jl. gepleegd op een tankstation aan de Essenlaan in Oldenzaal. De 23 jr. werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (04-154090)

Donderdag de 16e jl. werd onderstaand persbericht met betrekking tot deze overval verzonden.

Woensdagavond 15 december liep een man omstreeks 20.30 uur de shop binnen van een tankstation aan de Essenlaan in Oldenzaal. Hij bedreigde de twee medewerkers met een mes, nam een nog onbekend geldbedrag weg en rende vervolgens de shop uit. Het signalement van de dader is als volgt: een blanke man van ongeveer 20-30 jaar oud, met een slank postuur en ongeveer 1.80 à 1.90 meter lang. Hij droeg een vaal rood windjack met op beide mouwen een rode streep. Op de achterzijde van de jas en op de capuchon zat ook een witte streep. De man droeg verder een vaal blauwe spijkerbroek, donkere schoenen, blauwe sjaal en een strakke muts.

Aanhoudingen na vechtpartij

Twee mannen aangehouden na openlijke geweldpleging

Enschede

Maandagmorgen 20 december om ongeveer 03.25 uur werd gemeld dat op de Stadsgravenstraat in Enschede gevochten werd. Toen de politiemensen op weg daar naar toe waren, kwamen ze op de Marktstraat twee mannen tegen die kennelijk achter elkaar aanzaten. Een van de twee had zijn gezicht onder het bloed. Beiden zijn daarop in verband met openlijke geweldpleging aangehouden en naar het bureau gebracht. Het gaat hierbij om Enschedeers van 30 en 38 jr. De 30 jr. was degene met het bebloede gezicht, maar hij wenste zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Uit een eerste ingesteld onderzoek bleek dat de twee in eerste instantie in een horecagelegenheid ruzie met elkaar hadden gehad en er door de eigenaar van de gelegenheid eruit waren gezet. Op straat was de vechtpartij daarna doorgegaan. De twee zijn in verband met hun openbare dronkenschap in een dronkenmanscel opgesloten. In de loop van de maandag wensten de twee geen aangifte tegen elkaar te doen en konden ze zich niets van het voorval herinneren. Alle twee zijn daarop heengezonden. De 30 jr. is direct weer aangehouden omdat hij nog 30 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hiervoor is hij opnieuw opgesloten. (04-155759)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --