1e persbericht van maandag 20 december 2004

Eindhoven 20-12-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole op de Mierloseweg en de Hoofdstraat zijn maandag tussen 7.00 en 8.00 uur negen fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Budel: Automobiliste gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Een 40-jarige automobiliste uit Budel is zondagavond rond 21.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Ruilverkavelingsweg. De vrouw reed met haar auto over de Ruilverkavelingsweg vanuit de richting Maarheeze. Door onbekende oorzaak kwam ze met haar auto in de rechterberm. Daarna heeft ze waarschijnlijk naar links gestuurd en is haar auto tegen een boom links van de weg tot stilstand gekomen. De vrouw is met enkele botbreuken naar het ziekenhuis in Geldrop gebracht.

Heeze: Man na huiselijk geweld aangehouden

In zijn woning in Heeze is zondag om 23.00 uur een 25-jarige man aangehouden. De man woont bij zijn ouders en in die woning had hij een aantal spullen vernield. Hij had ook zijn 52-jarige moeder mishandeld. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Leende: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Maandag om 2.05 uur is op de Langstraat een 34-jarige automobilist uit Asten aangehouden. De man had gedronken en blies een promillage van 2. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Budel: Woninginbraak

Tussen zaterdag 14.00 uur en zondag 18.00 uur is ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. De ruit van de keuken is vernield. Een computer en sieraden werden gestolen.

Geldrop: Inbraak in woning

Zondag tussen 10.00 en 21.45 uur is ingebroken in een woning aan de Bosrand. Aan de achterkant van de woning zijn een deur en een raam opengebroken. De bewoners missen enkele sieraden.

Geldrop:Tractor gestolen vanaf sportcomplex

Vanaf een sportcomplex aan de Gijzenrooiseweg is in het afgelopen weekend een groene John Deere tractor gestolen. De tractor stond in een berging. De toegangsdeur van deze berging is opengebroken. De tractor, waaraan een maaiunit vastzat, heeft een waarde van ruim 8000 euro.

Valkenswaard: Inbreker gepakt

Op de Willibrorduslaan is maandag om 3.15 uur een 45-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in een winkel aan de Willibrorduslaan. Op de Willibrorduslaan zagen de politiemensen de 45-jarige man wegfietsen. De man had een grote tas bij zich en daarin zat een grote hoeveelheid sigaretten en scheermesjes. Deze goederen kwamen uit de winkel waarvan een etalageruit was ingeslagen. De verdachte was gewond aan zijn pols, waarschijnlijk veroorzaakt bij het inslaan van de ruit. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Hoogeloon: Sieraden tijdens vakantie weggenomen

Bij een inbraak in een woning aan de Akkerstraat zijn drie gouden halskettingen en een gouden bedelarmband weggenomen. Een raam aan de achterkant is opengebroken. De inbraak is in de afgelopen drie weken, tijdens de vakantie van de bewoners, gepleegd.