Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - politie zoekt getuigen van aanranding
Publicatiedatum: 20-12-2004

De politie van Zevenaar is op zoek naar getuigen van een aanranding nabij de Mozartlaan. Een achttienjarige vrouw werd daarvan afgelopen zaterdag het slachtoffer en meldde zich zondag bij de politie. Het slachtoffer was die zaterdag omstreeks kwart over tien 's avonds belaagd door twee onbekende mannen op een pad tussen twee flats aan de Mozartlaan, ter hoogte van de kruising met de Willem de Zwijgerlaan. De vrouw liet op dat moment haar hond uit. De mannen grepen het slachtoffer vast waarop ze onzedelijk werd betast. De hond van het slachtoffer werd daarbij getrapt. Haar belagers werden op een gegeven moment in hun handelingen gestoord toen er fietsers voorbij kwamen. Kennelijk besloten de mannen er toen vandoor te gaan. Volgens het slachtoffer ging het om twee mannen van ongeveer achttien jaar, gekleed in donkere winterjassen. Een van hen had een jas aan van een gladde stof, echter geen leer. Nadat de fietsers gepasseerd waren gingen de mannen er vandoor in de richting van de supermarkt Super De Boer. In verband met het onderzoek komt de Zevenaarse politie graag in contact met de groep fietsers, die zaterdagavond omstreeks kwart over tien over de Willem de Zwijgerlaan reed. Maar ook andere getuigen die wellicht over informatie beschikken worden gevraagd de politie te bellen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heteren - aangereden voetganger overleden

Publicatiedatum: 20-12-2004

Het slachtoffer van het verkeersongeval, dat vorige week donderdag werd aangereden door een automobilist op de Poort van Midden Gelderland in Heteren, is afgelopen weekend aan zijn verwondingen bezweken. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Ede, overleed zaterdag in het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

De 41-jarige Edenaar werd afgelopen donderdagochtend aangereden door een 24-jarige automobilist uit Zetten. De automobilist werd na het ongeval door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel. Ook was diens rijbewijs ingevorderd. Het slachtoffer was met hersenletsel en diverse botbreuken in het ziekenhuis opgenomen nadat hij bij de aanrijding was weggeslingerd en tegen een boom terecht was gekomen. Volgens getuigen zou de Zettenaar hard hebben gereden en zou het slachtoffer de weg zijn opgelopen om hem tot rustiger rijden te manen. Daarbij was het tot een aanrijding gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden