Amsterdam RAI

AgroVak 2004
20 dec 2004

SUCCESVOLLE EERSTE EDITIE VAN AGROVAK HOLLAND

De eerste editie van AgroVak Holland is succesvol verlopen. In totaal passeerden 38.263 bezoekers tussen 14 en 17 december jl. de entree van dit nieuwe agrarische vakevenement in de Brabanthallen in Den Bosch. Zon 270 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers presenteerden zich op ruim 40.000 bruto vierkante meter. Daarmee was het hele tentoonstellingscomplex van de Brabanthallen in Den Bosch gevuld. Dankzij de flexibele houding en extra inspanningen van zowel de deelnemers als de Brabanthallen is in deze net verbouwde locatie een geslaagd evenement voor agrarisch Nederland neergezet.

Nieuw concept slaat aan
De voorzitter van de Federatie Agrotechniek, de heer Van Dijk, toont zich erg tevreden over AgroVak. Het is toch spannend, zon nieuw evenement. De LandbouwRAI heeft een succesvolle geschiedenis achter de rug, maar de tijden zijn veranderd. Zeker ook in de agrarische sector, waarbij de marges onder druk staan. Onze leden wilden naar een Noord-Zuid verdeling in de agrarische beurzen in Nederland, waarbij bezoekers hun regionale dealers op de stands van de fabrikanten en importeurs treffen. Dat is gelukt. De reacties van het publiek en van onze leden na deze eerste AgroVak zijn positief. AgroVak heeft zich met deze eerste editie direct bewezen en een sterke positie ingenomen in de beurskalender. Vooral de laatste drie dagen waren drukbezocht, met veel kwalitatief goede bezoekers die serieuze zaken deden.

AGIS Automatisering winnaar AgroVak InnovatiePrijs
Agis Automatisering is met de Total Farm System Mobiel met de nieuwe Treo 650 de winnaar van de AgroVak InnovatiePrijs. Louis Nagel BV werd met het John Deere AutoTrac GPS-besturingssysteem tweede en Evers Agro BV heeft met de Evers Hunterzaaimachine de derde prijs in de wacht gesleept. Ruim 270 fabrikanten, importeurs en dealers lanceerden veel innovaties op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting.
De meest opvallende noviteit is bekroond met de AgroVak InnovatiePrijs. Deze publieksprijs werd toegekend door de lezers van vakblad Boerderij, een uitgave van Reed Business Information waarmee de prijs wordt georganiseerd. Een vakjury bekeek alle inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de agrarische sector. Dit leverde elf nominaties op, waaruit de boeren vervolgens de winnaars konden kiezen. Gerard Griffioen van AGIS Automatisering: Wij zijn erg blij met deze publieksprijs. Onder de bezoekers van AgroVak was veel belangstelling voor dit mobiele managementsysteem voor melkveehouders. De stemming was positief, en het publiek had interesse om te investeren, zo viel ons op.

AgroVak Holland 2006
AgroVak Holland wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, Expo Management en de Brabanthallen, onder auspiciën van de Federatie Agrotechniek. De volgende editie staat gepland voor de tweede week van december 2006 in de Brabanthallen in Den Bosch.


---
Noot voor de redactie,