Politie Zuid-Holland-Zuid

20/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-12-2004 - Persberichten District I

VERDACHT VAN AUTOINBRAKEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagochtend 20 december twee jongens van 17 en 18 jaar uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een aantal auto-inbraken in Woudrichem. De auto-inbraken vonden plaats in augustus van dit jaar. Uit een van de wagens werd onder andere een navigatiesysteem gestolen. Eerder werden al drie ander verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

VERNIELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagmiddag 19 december een 31-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een auto diezelfde dag in de H. Kamerlingh Onnesstraat. De auto werd bekrast. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten.

BETRAPT
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 19 december twee jongens betrapt toen zij planken wilden stelen van een bouwterrein aan het Admiraalsplein. De twee, van 16 jaar en 22 jaar oud uit Dordrecht, hadden de planken in de nacht van 19 december om 05.00 uur van het terrein gehaald en buiten het terrein afgedekt met bladeren. Zondagmiddag kwamen ze terug met een aanhangwagen om de planken op te laden. De politie kwam toen net aanrijden. Beide verdachten hebben het feit bekend. Een van de twee had de planken naar eigen zeggen nodig voor een stal. Ze hebben een proces-verbaal gekregen.

ONGELDIG RIJBEWIJS EN DRUGSBEZIT
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 19 december een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij auto reed terwijl hij een ongeldig rijbewijs had. De verdachte werd aangehouden op het Admiraalsplein ter hoogte van de kruising met de M.H. Trompweg. Bij het insluiten van de man trof de politie ook nog negen bolletjes cocaïne aan. Deze zijn in beslag genomen, evenals de auto.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagavond 19 december een 26-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin. De twee waren in een woning aan de Venusstraat waar het misging toen verdachte dronken raakte. Hij bedreigde het 19-jarige slachtoffer en sloeg haar. Ook vernielde hij diverse spullen in het huis. De man is ingesloten.

BRAND IN RESTAURANT
DORDRECHT Op zondagavond 19 december even na 23.00 uur kwam de politie na een inbraakmelding bij een restaurant aan het Rivierenplein te Dordrecht. Agenten zagen rookontwikkeling en waarschuwden de brandweer die snel ter plaatse was. Deze wist de (middel)brand binnen het uur te blussen. In het pand waren geen mensen aanwezig. Vanwege de grote rookontwikkeling heeft de politie tientallen woningen tijdelijk ontruimd. Ook moesten uit het schuin boven het restaurant gelegen complex Merwelanden veertig mensen geëvacueerd worden. Zij zijn met een stadsbus vervoerd naar het wijkcentrum de Rietgors en daar opgevangen. Om 1.00 uur konden zij weer terug nadat metingen hadden aangegeven dat er geen schadelijke gassen waren. De woningen hebben geen schade opgelopen; de schade aan het restaurant is aanzienlijk. Er zijn geen slachtoffers gevallen, hoewel enkele agenten wat rook hadden binnengekregen hetgeen niet ernstig bleek te zijn. De technische recherche voert een onderzoek uit naar de oorzaak van de brand.