PERSBERICHT Omvangrijke opdracht voor Utimaco bij toonaangevend internationaal elektronicaconcern * Utimaco levert 36">

Omvangrijke opdracht voor Utimaco bij internationaal elektronicaconc.. Ingezonden persbericht

"urn:schemas-microsoft-com:office:office">
PERSBERICHT

Omvangrijke opdracht voor Utimaco bij toonaangevend internationaal elektronicaconcern


* Utimaco levert 36.000 licenties SafeGuard Easy encryptieoplossing


* SafeGuard Easy beschermt mobiele data op alle notebooks van opdrachtgever


* De installatie is eind 2004 wereldwijd afgerond

ARNHEM, 20 december 2004 - Utimaco heeft de opdracht gekregen voor het leveren van 36.000 licenties SafeGuard Easy encryptieoplossing aan een van de grootste elektronicaconcerns ter wereld. Dit concern heeft ruim 150.000 medewerkers in dienst in meer dan zestig landen. SafeGuard Easy zal worden geïnstalleerd als onderdeel van de verplichte basisconfiguratie van alle notebooks die wereldwijd bij het concern in gebruik zijn. Dit betekent dat de op de mobiele computers opgeslagen informatie beveiligd is tegen onbevoegd gebruik, bij diefstal of verlies van het apparaat. Volgens planning zal de wereldwijde installatie van SafeGuard Easy op alle notebooks van het elektronicaconcern tegen het einde van dit jaar afgerond zijn.

SafeGuard Easy is 's werelds meest verkochte beveiligingsoplossing voor de encryptie van harde schijven. Het is een van de meest veilige softwareoplossingen in zijn soort en het vlaggenschip van Utimaco. Onlangs werd SafeGuard Easy officieel onderscheiden met de hoogste certificering op het gebied van beveiligingssoftware. De certificering gebeurde in overeenstemming met de internationaal erkende Common Criteria for Information Technology Security (CC).

SafeGuard Easy encrypteert automatisch en onzichtbaar alle data die op notebooks en pc's worden opgeslagen. De data zijn altijd en in iedere operationele status van de computer beveiligd. Daarom is er bijvoorbeeld geen risico bij gebruik van de 'hibernation mode'.

SafeGuard Easy maakt het mogelijk om moderne systemen voor softwaredistributie over een netwerk te gebruiken zonder dat dit ten koste van de veiligheid gaat. Met deze systemen kan gemakkelijk en efficiënt 's nachts de configuratie worden bijgewerkt om overdag de hele bandbreedte van het netwerk vrij te houden voor de operationele activiteiten. Op deze wijze biedt SafeGuard Easy beheerders van grote organisaties een ideaal compromis tussen beveiliging en gebruiksgemak.

Meer informatie over SafeGuard Easy: http://www.utimaco.com/indexmain.html

Over Utimaco Safeware AG
Utimaco Safeware AG is een Europese producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware ook in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com