Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht 20-12-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Inbraak / brand

VEENENDAAL In de nacht van zondag 19 op maandag 20 december heeft kort brand gewoed in een horecagelegenheid.

Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding dat er net was ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Nieuweweg en dat twee verdachten nu wegliepen in de richting van het centrum. Door politie-eenheden werd naar de verdachten uitgekeken en een eenheid ging ter plaatse. Daarbij bleek dat er een behoorlijke rookontwikkeling in de gelegenheid en er een beginnende brand was. De brandweer had de brand snel onder controle. De twee verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in of er sprake is van brandstichting en of er goederen uit de zaak zijn weggenomen. Getuigen die voor, tijdens of na de inbraak / brand iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Gewapende overval

RHENEN Op zondag 19 december werd een overval op een benzinestation gepleegd.

Rond 18.15 uur kwam een man met een wapen een benzinestation aan de Grebbeweg binnen. Hij bedreigde een personeelslid en verdween met een geldbedrag. Hij rende weg en sloeg daarbij de Kastanjelaan in. Door een getuige werd gemeld dat de verdachte mogelijk was weggereden in een grijze auto en gaf daarbij het kenteken door.

De verdachte was een blanke man van 1.85 1.95 meter en een slungelachtig postuur. Hij droeg een dof rood jack en een donkere trui met capuchon.

Aan de hand van het kenteken kon de politie de identiteit van de eigenaar van de auto achterhalen. De eigenaar van de auto, een 36-jarige man uit Rhenen, is in de nacht van zondag 19 op maandag 20 december bij zijn woning in Rhenen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval.

Getuigen die voor, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien of die aanslaan op het signalement van de verdachte worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.