Aladdin introduceert meer eSafe-technologie tegen spyware

IJsselstein, 20 december 2004 - Aladdin Knowledge Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft een nieuwe technologie toegevoegd aan eSafe, haar content security oplossing . Hiermee wordt een nog betere bescherming geboden tegen de snelgroeiende spyware-epidemie.

Spyware dringt een organisatie binnen door browser-activiteit op te sporen, wachtwoorden, documenten en e-mailadressen te stelen of door het 'afluisteren' van logboeken die toetsaanslagen registeren. Volgens analyst IDC is spyware de op vier na grootste bedreiging voor de veiligheid van netwerken, nog ver voor spam en cyberterrorisme. Ook is spyware een belangrijke zorg voor de IT-helpdesk van bedrijven die geconfronteerd worden met steeds meer meldingen.

Vier extra lagen anti-spyware
Om het netwerk te beschermen tegen spyware biedt Aladdin eSafe een verbeterde vier-laags anti-spyware technologie als aanvulling op de bestaande zes-laagse beveiliging voor content security. De vier nieuwe lagen bestaan uit een download-blokkade, een ID-blokkade die spyware identificeert en het mogelijk maakt zwarte lijsten aan te leggen, een handtekening-blokkade en een communicatie-blokkade. De handtekening-blokkade houdt veel voorkomende handtekeningen of codes van spyware tegen. Hierdoor worden ook wormen geblokkeerd die per e-mail binnenkomen of gedownload worden van web- en FTP sites. Met de Applifilter-technologie van eSafe zorgt de communicatie-blokkade ervoor dat de spyware die al op het netwerk aanwezig is, niet kan communiceren met de server. Hierdoor kunnen beheerders makkelijk geïnfecteerde computers identificeren.

"Vooral grote organisaties vinden het niet prettig bekeken te worden zonder hiervan op de hoogte te zijn. De nieuwste spyware bescherming van eSafe geeft IT-beheerders de mogelijkheid eenvoudig één van de snelst groeiende gevaren van het internet te blokkeren", aldus Shimon Gruper, vice president Technologies bij de Aladdin eSafe Business Unit. "Gecombineerd met de zes bestaande veiligheidslagen, beschermt onze anti-spyware technologie tegen kwaadaardige codes en het verlies van waardevol intellectueel kapitaal."

Zodra er nieuwe spyware wordt ontdekt, krijgen alle eSafe-toepassingen automatisch een update door het Aladdin eSafe Content Security Response Team (CSRT). Hierbij worden ook de definities van kwaadaardige codes en spyware handtekeningen geleverd.

Voor meer informatie over spyware download Aladdin's whitepaper (Engelstalig): The Spyware Epidemic: Dealing with 'Legal' Malicious Code op http://www.eAladdin.com/esafe/brochure-whitepapers.asp

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.