EnerTel

Enertel sluit contract met Planconsult voor levering Managed Services Datacenter Enertel breidt dienstenpakket uit
Rotterdam, 20 december 2004: Data- en telecomdienstverlener Enertel heeft een contract getekend met Planconsult voor de complete outsourcing van hun klant IGSD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) Oldambt. Het gaat hierbij om de volledige outsourcing van werkplekken, back-office applicaties, de sociale dienst applicatie, mail, internet, datacommunicatie, dataopslag en de migratie van een Novell omgeving naar een Microsoft 2003 omgeving.
ISDG Oldambt wil zich meer op de kerntaak gaan richten, onder meer het snel en efficiënt verwerken van uitkeringen. Men heeft hiervoor het nieuwe sociale dienstsysteem szwNet van Planconsult gekozen, en wel in de ASP variant. Daarbij moeten de servers worden geplaatst op een externe, goed beveiligde locatie, dient in het operationele beheer volledig te worden voorzien (inclusief back-ups van de gegevensbestanden) en moeten alle kosten per werkplek vooraf bekend te zijn.
Michel Bender, directeur Planconsult: "De reden dat wij voor Enertel hebben gekozen is tweeledig. Aan de ene kant omdat de Enertel omgeving een totaaloplossing is, bestaande uit hardware, software, Internet connectiviteit en onderhoud & support. Aan de andere kant omdat zij de enige zijn die één SLA biedt over zowel de IT- als de telecomdiensten."

Rene de Wit, Director Managed Services: "Enertel is als geen andere partij in staat om Managed IT Services aan te bieden. Wij kennen de werelden van telecommunicatie en IT goed, omdat we uit beide sectoren zijn voortgekomen. Bij ons staan niet de software en hardware centraal, maar het op juist wijze toegankelijk maken van informatie die nodig is om deze processen draaiende te houden. En omdat we een geheel eigen infrastructuur en datacenter hebben, doen we dat efficiënt, goedkoop en snel!"