Politie Amsterdam-Amstelland

42 arrestaties bij alcoholcontrole in binnenstad 20-12-2004. Zaterdagavond en -nacht heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op vier locaties in de binnenstad van Amsterdam. De controle maakte deel uit van een grote Europese alcoholcontrole. Op het Westeinde, de Prins Hendrikkade, de Westerstraat en de Westerdokskade namen 65 agenten in totaal 2744 blaastesten af. Maar liefst 42 automobilisten bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken en werden gearresteerd. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Eén beschonken bestuurder werd ingesloten omdat hij nog 28 dagen moest uitzitten. Een passagier van een aangehouden bestuurder werd gearresteerd omdat hij de agenten belemmerde bij hun werkzaamheden.

---

In Ter Plaatse

15-12-2004. Deze week in Ter Plaatse: een overval op een Gulf-tankstation in Amsterdam-Osdorp, een mishandeling op de Alexanderkade en beelden van een man die spullen steelt bij een hotel in Amsterdam-Centrum.
Vechtpartij bij houseparty Europaplein
20-12-2004. Zondagmorgen rukten hulpdiensten uit voor een vechtpartij in de RAI. Tijdens een houseparty waren een aantal personen met elkaar op de vuist gegaan. Ook was er een man gestoken. Diverse gewonden werden door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling konden alle slachtoffers naar huis. Gaslucht verraadt wietplantage
20-12-2004. Zaterdagmiddag rond halfvier werd een 60-jarige man gearresteerd nadat agenten in zijn woning een wietplantage hadden aantroffen. Omwonenden hadden het gasbedrijf ingeschakeld omdat ze een sterke gaslucht roken.
Toen de monteur aan het werk was bleek de lucht uit een naastgelegen pand te komen. Hier trof de gealarmeerde politie ruim 150 plantjes aan De plantage is ontmanteld, de kostbare randapparatuur werd vernietigd. Man gewond door zinloos geweld
20-12-2004. In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 46-jarige man gewond toen hij op het Leidsebosje bij de Stadhouderskade door drie of vier mannen tegen de grond werd geslagen. Het slachtoffer was tegen een van de mannen van het groepje opgelopen en verontschuldigde zich daarvoor. De man nam hier echter geen genoegen mee en sloeg het slachtoffer tegen de grond. Die liep hierbij een gapende hoofdwond op.
De groep mannen en de dader liepen vervolgens weg in de richting van het Leidseplein.
Straatrovers gepakt dankzij alerte slachtoffers 20-12-2004. Zondagmiddag rond halfvijf arresteerde de politie in Amstelveen twee mannen (19 en 21 jaar) nadat zij twee jongens hadden beroofd op de Ruyschlaan. Bij hun arrestatie hadden ze de gestolen spullen nog in hun bezit.
Omdat de slachtoffers direct de politie alarmeerden en een goed signalement konden geven, werden de verdachten snel aangehouden. Het vermoeden bestaat dat de twee verantwoordelijk zijn voor meer straatroven.
Wie ben jij?

1-11-2004. Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen vanaf 14 jaar zich kunnen identificeren. Om mensen daarvan tijdig op de hoogte te brengen is het ministerie van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een campagne begonnen. Speciale aandacht is er voor jongeren tussen 14 en 18 jaar.
Lees verder...