Politie Gelderland-Zuid

Getuigen van aanrijding gezocht

Nijmegen 20-12-2004 - (09)

Dinsdag 7 december rond 07.10 uur stond een 49-jarige Arnhemse bestuurder van een personenauto op de Coehoornstraat met de kruising van de Groesbeekseweg te wachten voor het rode stoplicht. Er stopte links van zijn auto, naast het portier, een motorrijder die tegen het glas van zijn portierraam tikte. De bestuurder van de auto deed het raam omlaag en werd zonder enige aanleiding door de motorrijder tegen zijn neus en mond gestompt.

De automobilist liep een bloedneus op en werd vervolgens nog een keer tegen zijn achterhoofd gestompt. De motorrijder stapte van zijn motor af en de automobilist stapte uit met de bedoeling te vluchten. Opnieuw sloeg de motorrijder hem. De automobilist probeerde de slagen van de motorrijder af te weren. Een automobilist die achter de auto van de Arnhemmer stond te wachten stapte uit en maande de motorrijder tot kalmte. Tijdens het slaan viel de motor van de motorrijder om. Een automobilist in een kleine rode auto, die als tweede achter de auto van de Arnhemmer stond, reed snel weg langs de auto van de Arnhemmer. De motorrijder pakte daarop bij zijn gevallen motor een metalen voorwerp. De Arnhemmer was bang dat de motorrijder hem daarmee te lijf wilde gaan, sprong in zijn auto en reed snel weg. De motorrijder was ongeveer 1,85 mater lang en vermoedelijk tussen de 40 en 50 jaar. Hij sprak gewoon Nederlands en droeg zwarte motorkleding en een zwarte helm. De motor was vermoedelijk voorzien van groot model rond achterlichten een windscherm. De model leek op een soort old-timer.

De politie zoekt de onbekend gebleven motorrijder en getuigen met name de onbekend gebleven getuige die uitstapte en de motorrijder maande tot kalmte.