Gemeente Heeze-Leende


Nieuwe wethouderkandidaat in Heeze-Leende

Nieuwe wethouderkandidaat in Heeze-Leende Voordracht tijdens raadsvergadering op 20 december

Naar aanleiding van het vertrek van wethouder Nuijten uit de gemeente Heeze-Leende heeft een selectiecommissie de afgelopen weken gezocht naar een nieuwe wethouderkandidaat. Tijdens de raadsvergadering van maandag 20 december zal dhr. Th.A.M.M. Maas als nieuwe wethouder worden voorgedragen.

De selectiecommissie, bestaande uit een vertegenwoordiging van de ter zake samenwerkende fracties, heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met kandidaten voor het wethouderschap in Heeze-Leende. De selectiecommissie heeft uiteindelijk de voorkeur uitgesproken voor dhr. Th.A.M.M. Maas vanwege zijn ervaring op bestuurlijk niveau en met name zijn heldere en optimistische kijk op het nieuwe duale besturen dat besturen vanuit een managementoptiek mogelijk maakt.

dhr. Ir. Th.A.M.M. Maas
De heer Maas is geboren op 12 november 1945. Hij is woonachtig in Maarheeze. Hier is hij gedurende lange tijd wethouder geweest (periode 1978-1986 en 1994-1997). Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken, Volkshuisvesting en Milieu waren onderdeel van zijn portefeuille. In de periode 1997 tot 1999 was hij wethouder van de gemeente Cranendonck.
De heer Maas heeft een ruime werkervaring binnen Philips. In de periode van 1995 tot 2004 was hij General manager van de afdeling facility management van Philips Electronics Nederland BV.

Zodra de benoeming van dhr. Maas als wethouder een feit is zal hij naar alle waarschijnlijkheid de volgende portefeuille gaan beheren: Bouw- en woningtoezicht
Landbouw en Natuurbeheer
Milieu
Ruimtelijke Ordening
Grondbedrijf
Volkshuisvesting
Woonwagenbeleid