Gemeente Den Helder

14-12-2004 Structuurvisie Julianadorp: interactief ontwerpen op Internet

Vanaf 20 december a.s. kunnen inwoners van Den Helder hun visie geven op de toekomst van Julianadorp via een interactief spel op Internet.

De gemeente Den Helder is momenteel bezig met het ontwerpen van een nieuwe structuurvisie voor Julianadorp. In dit kader hebben de afgelopen periode twee workshops plaatsgevonden met deelnemers uit het maatschappelijke veld. Tijdens de eerste workshop is een spel gespeeld waarbij men in kleine groepjes hun visie op de toekomst van Julianadorp vorm kon geven. Dit spel is nu ook geschikt gemaakt om op interactieve wijze te spelen via Internet.

Het ontwerpspel bestaat uit een plattegrond van Julianadorp en zestien verschillende icoontjes die weer bij zestien veschillende functies horen. De functies gaan bijvoorbeeld over wonen, winkels, welzijn, recreatie, enz. Spelers van het ontwerpspel kunnen de functie-iconen naar allerlei verschillende plaatsen slepen. Op deze manier ontwerpt de speler een eigen ontwikkelingsvisie voor Julianadorp. Alle digitale ontwerpen die vóór 1 februari 2005 worden verstuurd, komen in een database. De schrijvers van de structuurvisie nemen de resultaten mee in de afwegingen die zij maken bij het opstellen van de visie.

In de openbare bibliotheek Julianadorp staat een tijdelijke computerzuil voor iedereen die thuis niet over internet beschikt. Op deze computer kan men het spel gratis spelen.

Maandag 20 december a.s. verricht wethouder R.P. Waltmann om 14.00 uur de openingshandeling van het interactieve ontwerpspel structuurvisie Julianadorp. Bewoners zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De openingshandeling vindt plaats in de bibliotheek van Julianadorp, Keysers Plaet 1023.