Provincie Noord-Brabant




De heer P. Schriek waarnemend burgemeester van Lith

Met ingang van 20 december 2005 heeft de Commissaris van de Koningin, mevrouw J. R. H. Maij-Weggen, de heer P. Schriek uit Sint-Oedenrode benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lith.

De benoeming van de heer Schriek is tot stand gekomen na overleg met het gemeentebestuur van Lith; het burgemeestersambt zal worden waargenomen tot wederopzegging.
De heer Schriek was van 1958-1991 in dienst van familiebedrijf Schriek's Koekfabriek, waar hij vanaf 1965 algemeen directeur was.
Vanaf 1970 was hij lid van de gemeenteraad van Oosterhout, in 1986 werd hij wethouder en loco-burgemeester.
Per 1 september 1991 werd de heer Schriek benoemd tot burgemeester van de gemeente Sint-Oedenrode. Deze functie heeft hij vervuld tot hij in september 2003 gebruik maakte van FPU.

Tijdens zijn burgemeesterschap was de heer Schriek o.a. voorzitter van de GGD Hart voor Brabant, coördinerend burgemeester voor hulpverlening bij ongevallen en rampen en lid van het dagelijks bestuur van de Regionale Brandweer Brabant Noord-Oost.

Momenteel vervult hij nog nevenfuncties zoals beschermheer van het Sint Joris-Gilde te Sint-Oedenrode, voorzitter van de Stichting Brabants Heem en is hij adviseur van de Stichting Business to Business te Sint-Oedenrode.