Ingezonden persbericht


Assen, dec. 2004

Uitnodiging voor 'Photoshoot' op maandag 20 december a.s. inzake plaatsing staalconstructie 'zwevende' Finishtribune op TT Circuit Assen.

De werkzaamheden aan de bouw van de nieuwe 'zwevende' Finishtribune bij de Geert Timmer chicane op het TT Circuit Assen zijn in volle gang en bereiken héél binnenkort alweer een volgend belangrijk stadium.

Dat gebeurt al aanstaande maandag 20 december! Dan staat er een groot spektakel te gebeuren op het TT Circuit Assen.

Konstruktiebedrijf Visser uit Veenwouden heeft de eer om de 41 meter lange staalconstructie voor de in totaal 200 meter lange tribune te bouwen voor op het TT Circuit Assen. Het project heeft als werktitel "zwevende tribune Geert Timmer bocht". Voor de tribune zijn inmiddels twee betonnen draagconstructies geplaatst, waarover maandag 20 dec. een ruim 40 meter lange stalen constructie wordt geplaatst, die later samen met de betonnen componenten de "zwevende" tribune zal vormen.

De stalenconstructie vormt de drager van het 'zwevende' gedeelte van de nieuwe Finishtribune. De staalconstructie wordt geplaatst op de 4 meter hoge betonnen palen, waartussen de door MotoGP-coureurs Rossi, Gibernau, Roberts en Aoki gevraagde vergroting van de grindbak kan worden gerealiseerd.

Het ruim 46 meter lange en vier meter brede 'gevaarte' gaat dit weekend al op transport naar de bouwlocatie op het TT Circuit te Assen. Het transport wordt verzorgd door Combex Jistrum. Het 41 meter lange stalen spant wordt als alles goed verloopt, maandagmorgen 20 december tussen 08.30 en 10.00 uur gemonteerd met twee 300 tons telescoop-kranen en één kraan van 35 ton.

Na het plaatsen van de staalconstructie zal BAM Utiliteitsbouw de betonnen tribune bouwen. Tijdens de 75e jubileum TT op zaterdag 25 juni zullen ruim 6.700 racefans op hun comfortabele kunststof kuipzitje, op fraaie hoogte een uniek panorama uitzicht hebben.

Het transport en plaatsen van de stalen constructie zal aanstaande maandagmorgen 20 december voldoende fraaie momenten kennen, voor een unieke foto of opname. De heer Wieger Wuite, directievoerder voor de bouw van de nieuwe Finishtribune van de Grontmij is aanwezig met ruim voldoende informatie en extra gegevens over dit stadium van het bouwproject.

Indien u naar het TT Circuit Assen komt voor een reportage in foto's of verslag, raden wij u aan om de ingang te nemen bij de Haarbocht en achter de Hoofdtribune langs naar de Geert Timmer bocht te rijden. Daar zijn ook TT-directeur Peter Oosterbaan (0592) 380380 (mobiel 06-51275367) en Hoofd Technische Dienst Johan van der Kaap (mobiel 06-53755656) aanwezig om u van verdere informatie te voorzien.

Tijdsplanning voor transport en plaatsing stalen spant voor 'zwevende' Finishtribune:

Zaterdag 18-12-04 om 08.00 uur:
Start laden constructie bij werkplaats van Konstruktiebedrijf Visser in Veenwouden.

Maandag 20-12-04:
05.00 uur: Start transport vanaf werkplaats in Veenwouden naar TT Circuit Assen

07.00 uur: Konvooi arriveert nabij TT Circuit Assen

08.00 uur: Twee grote 300 tons kranen staan draaiklaar

Tussen ± 09.00 en 09.30 uur plaatsing stalen constructie

10.00 uur: Derde kraan monteert dwarsspanten + overige zaken

Vanaf 08.00 uur zijn aanwezig:
Peter Oosterbaan - Directeur TT Circuit Assen
Johan van der Kaap - Hoofd Technische Dienst van het TT Circuit Assen Wieger Wuite - Grontmij directievoerder betreffende bouw Finishtribune

(aanvullende info over bouw nieuwe Finishtribune)
Zo is op vrijdag 8 oktober de eerste officiële paal geslagen (geheid) op het inmiddels afgegraven gedeelte waar voorheen het talud voor de Finishtribune stond. TT-bestuurslid Jaap Timmer sloeg de eerste paal voor de in de racewereld unieke tribune, die begint op 4 meter hoogte en waar de grindbak van de Geert Timmer chicane onder door loopt. Zo kunnen tijdens de Dutch Truck Grand Prix zelfs racetrucks bij een uitwijkmanoeuvre onder de tribune doorschieten. Het TT Circuit Assen is tot deze aanpassing gekomen nadat de afvaardiging van MotoGP-rijders (Valentino Rossi, Sete Gibernau, Kenny Roberts jr en Nobuatsu Aoki) namens de Grand Prix-coureurs om meer uitloopzone bij de cruciale chicane op de TT-baan verzocht.

TT-bestuurslid Willem Bielderman kwam op het unieke idee om niet de tribune te verwijderen of naar achteren te verplaatsen, maar de lucht in te gaan. De tribune krijgt 6.700 zitplaatsen, allemaal op een luxe kunststof kuipzitje en wordt vóór of tijdens de jubilerende 75e Dutch TT op 25 juni 2005 officieel in gebruik genomen. De hoogste rijen op de 'zwevende' Finishtribune reiken tot circa 15 meter, ongeveer op gelijke hoogte als de huidige Hoofdtribune. De racefans op de nieuwe tribune zullen van een uniek panorama uitzicht over het circuit kunnen genieten en alsnog dicht langs de baan zitten. Het talud van de aangrenzende Winterdijktribune is eveneens verhoogd, terwijl de Stekkenwaltribune (net als de Winterdijk-, Finish- en De Bulttribune) van bijna 10.000 luxe kunststof kuipzitjes wordt voorzien.

********************



Ingezonden persbericht