Gemeente Kampen

Persbericht Zwolle Kampen Netwerkstad

Kampen, 20 december 2004

IJsseldelta: bodemonderzoek van start

Op maandag 20 december gaat in Kampen het onderzoek van start naar de bodem. Doel van het onderzoek is in kaart brengen op welke wijze de bodem van het gebied ten zuiden van Kampen is samengesteld. Met behulp van honderd boringen verspreid over het gebied brengt onderzoeksbureau Sialtech de samenstelling in beeld. Het resultaat wordt gebruikt bij het project IJsseldelta. Met de grondboringen verkrijgt het project een aanvulling op de gegevens die bij eerdere gelegenheden zijn verzameld.

Naar verwachting nemen de boringen twee weken in beslag. De bewoners en ondernemers van Kampen en omgeving zullen geen last ondervinden van de werkzaamheden: deze vinden langs de weg en het water plaats, uitsluitend op openbaar terrein.

Het onderzoek past in het plan van aanpak IJsseldelta dat vorige maand door de burgemeesters van Kampen, Zwolle en Zwartewaterland werd gepresenteerd. In dit plan is de route uitgestippeld naar een integrale uitvoering van een aantal grote projecten, zoals een bypass van de IJssel en de aanleg van de Hanzelijn in dit gebied.

De werkwijze van het project IJsseldelta trekt inmiddels landelijke aandacht: het project is door het Ministerie van VROM uitgeroepen tot nationaal voorbeeldproject ontwikkelingsplanologie.