Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 20-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Zweeds paspoort

AMERSFOORT In de nacht van zondag 19 op maandag 20 december werd een man met een Zweeds paspoort aangehouden.

Rond 01.35 uur kreeg de politie de melding dat een man zich op de Orion vreemd gedroeg. Elke keer als er iemand langskwam, dook hij weg.

Politiemensen troffen de man op de Ringweg Koppel aan. Zij spraken hem aan, maar zijn enige reactie was de politiemensen aan te staren, zonder daarbij iets te zeggen. In de jas van de man troffen zij een Zweeds paspoort aan. Daarbij werd direct duidelijk dat het paspoort niet van hem was: het document was namelijk van een Zweedse vrouw. Daarop werd de verdachte aangehouden op grond van de Vreemdelingenwet.

Bij fouillering werd nog een paspoort bij de man aangetroffen: hij bleek 38 jaar oud te zijn en uit Irak te komen. Het paspoort van de Zweedse vrouw bleek van diefstal afkomstig te zijn. De verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Straatroof

LEUSDEN In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december werd een jongeman beroofd.

Rond 03.15 uur reed een 18-jarige jongeman met zijn fiets over de Groene Zoom. Plotseling werd hij door een man tot stoppen gedwongen. Vervolgens werd hij van zijn gsm en portemonnee beroofd, waarna de verdachte naar een zwarte Volkswagen Golf liep, waarin al een persoon zat te wachten. Hij stapte in en het tweetal reed weg.

Getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Baldadigheid

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december maakten drie mannen zich schuldig aan baldadigheid.

Rond 03.55 uur zag een getuige dat drie jongelui een bloembak met kunstbloemen weghaalden bij een woning aan de Bloemendalsestraat. Vervolgens hadden zij de bloembak op de rijbaan gezet. Tevens viel het drietal langsfietsende meisjes lastig en werd door hen werd met waterzakjes gegooid.

Middels onderzoek konden politiemensen één van de verdachten, een 27-jarige man uit Amersfoort, in diens woning aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De andere twee verdachten, beiden 18 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort en Nijmegen, konden (nog) niet worden aangehouden. Zij zullen op het politiebureau worden ontboden en ook zij krijgen een proces-verbaal.