Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht 20-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Straatroof

IJSSELSTEIN Zondagavond vond op de Poortdijk een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Omstreeks 19.50 uur liep een 65-jarige vrouw uit IJsselstein over de Poortdijk in de richting van haar huis. Ter hoogte van de tramhalte Hogewaard werd de vrouw aangesproken door een onbekende jongen die de tijd aan haar vroeg. Nadat zij hem had geantwoord liepen beiden door. Plotseling kwam de jongen achter de vrouw aanlopen en griste haar tas van haar schouder. De jongen rende weg in de richting van het winkelcentrum De Clinckhoeff.

Het signalement van de verdachte luidt: jongen, lichtgetinte huidskleur, tussen de 17 en 22 jaar, ongeveer 1.65 mtr. en 1.75 mtr. lang. Hij was gekleed in een beige / grijs jack met bont aan de capuchon.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

De man met de helm

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 december een man langs de Rijksweg A 27 aangetroffen die verward was.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.05 uur een man in zijn auto op het parkeerterrein langs de Rijksweg A27 zitten. Opvallend was dat de man een gekleurde valhelm droeg. De agenten spraken de 34-jarige bestuurder uit Nootdorp aan. De man gaf aan bericht van boven te hebben gehad om zijn valhelm in de auto te dragen. De agenten hebben de man zijn helm laten afzetten en een goed gesprek met hem gevoerd. Hierop heeft hij zijn weg vervolgd.