Politie Hollands Midden

Noordwijkerhout Aanhouding verdachte mishandeling

Op vrijdag 17 december omstreeks 23.35 uur, hield de politie op de Zeestraat een 23-jarige man uit Biatysioku (PL) aan in verband met mishandeling. Even tevoren had de man zonder aanleiding een 21-jarige man uit Noordwijkerhout op de Zeestraat geslagen tijdens een woordenwisseling. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken jukbeen, ontzette kaak en diverse kneuzingen in het gelaat op. De verdachte wordt vandaag maandag 20 december voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

Noordwijk - Alcoholcontrole Van 18 op 19 december vond van 22.00 tot 04.00 uur een alcoholcontrole plaats. De controle werd uitgevoerd door de politie, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en 3VO. Er werd gecontroleerd op de Van de Mortelstraat, de Sint Jeroensweg, het Wantveld, de Nieuwe Zeeweg, de Beeklaan en de Northgodreef. Er werden 311 bestuurders gecontroleerd. Hiervan werden 9 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. De uitslagen van de ademanalyses liepen uiteen van 265 tot 625 ug/l (limiet 220 ug/l). Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Aan een buitenlander werd direct een boete van 190 euro opgelegd. De boete werd direct door hem betaald. De bestuurders die helemaal niet gedronken hadden kregen voor dit goede gedrag een BOB-sleutelhanger.

Noordwijk Rijden onder invloed

Op zondag 19 december omstreeks 03.20 uur controleerde de politie op de Buurweg een 37-jarige bestuurder uit Vogelenzang. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 625 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Katwijk Vernieling

Op zondag 19 december omstreeks 02.55 uur hield de politie op de Voorstraat 3 jongens aan in de leeftijd van 16 en 18 jaar, allen komende uit Katwijk in verband met het vernielen van een ruit van een winkel aan de Voorstraat. Na verhoor werden de verdachte omstreeks 04.30 uur heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Katwijk Rijden onder invloed

Op zondag 19 december omstreeks 04.40 uur controleerde de politie op het Waterloopje een 18-jarige snorfietsbestuurder omdat hij zonder verlichting reed. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 680 ug/l (limiet 220 ug/l). Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en bleek het voertuig onverzekerd. Ook had de bestuurder een aanrijding gehad met een geparkeerde auto. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Katwijk Zware mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 44-jarige vrouw op zondag 19 december omstreeks 17.30 uur op de Colijnstraat. De vrouw werd op straat gewond aangetroffen en direct overgebracht naar het LUMC te Leiden. Omstreeks 21.00 uur melde zich haar ex-man, een 41-jarige man uit Katwijk bij de politie. De man werd hierop als verdachte aangehouden.

Katwijk Rijden onder invloed

Op maandag 20 december omstreeks 00.55 uur controleerde de politie op de Helmbergweg een 57-jarige man uit Katwijk. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 955 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg de bestuurder proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Oegstgeest Rijden onder invloed

Op zaterdag 18 december omstreeks 02.40 uur controleerde de politie op de Korenbloemlaan een 26-jarige bestuurder uit Oegstgeest. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 755 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.

Oegstgeest Beroving

Op zaterdag 18 december omstreeks 16.15 uur liep een 73-jarige vrouw uit Oegstgeest met haar fiets aan haar hand over de Dahlialaan. Op een gegeven moment zag zij dat er naast haar een scooter kwam rijden met daarop twee personen. De persoon die achter op de scooter zat greep de boodschappentas die in een mand voor op de fiets zat eruit. De beide scooterrijders gingen er vandoor richting de Dorpstraat. In de boodschappentas zat een geldbedrag. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.

Oegstgeest Aanrijding met letsel

Op zondag 19 december omstreeks 12.50 uur heeft er een kop-staartaanrijding plaatsgevonden op de A44 richting Den Haag tussen drie voertuigen. Een 78-jarige bestuurder uit Rijnsburg was niet in staat zijn voertuig op tijd tot stilstand te brengen waardoor hij met zijn voorzijde tegen de achterzijde van een 28-jarige man uit Lisse reed. Door de klap botste de bestuurder uit Lisse, die stilstond, met zijn voorzijde tegen de achterzijde van een 36-jarige bestuurder uit Noordwijkerhout. De man uit Lisse is met nekklachten overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp. De man uit Noordwijkerhout en zijn passagier werden met nekklachten, borstklachten en hoofdpijn overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Warmond Jongens mishandeld

Twee 16-jarige jongens uit Voorschoten en Leiden zijn in de nacht van zaterdag 18 december op zondag 19 december rond 02.00 uur mishandeld op de brug naar de Veerpolder. Zij werden daar opgewacht door een groepje jongens, die de twee sloegen en hun fietsen in het water gooiden. De jongens zijn met kneuzingen en bloeduitstortingen in het gezicht ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Zij hebben aangifte gedaan van mishandeling; de politie stelt een onderzoek in.

Leiden - Politie vordert rijbewijs in Van een 60-jarige automobilist uit Leiden vorderde de politie op vrijdag 17 december het rijbewijs in. Rond 18.30 uur werd de man op de Haagweg door agenten gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 620 ug/l (limiet 220 ug/l).

Leiden - Auto in de brand gestoken Onbekenden staken op vrijdag 17 december aan de Vrouwenweg een auto van een inwoner uit Leiden in de brand. Rond 22.35 uur werd het vuur ontdekt. De brandweer bluste het vuur. De auto moet als verloren worden beschouwd. De politie stelt een onderzoek in naar deze brandstichting.

Leiden - Tasjesroof Een onbekende man roofde op vrijdag 17 december rond 17.45 uur de tas van een 19-jarige vrouw uit Leiden. Dit gebeurde in de Pieterskerk-Choorsteeg. De man rende langs de vrouw en pakte haar tas. Vervolgens rende hij door de Pieterskerkgracht op. De politie is met een onderzoek begonnen.

Leiden - Geweld De politie is een onderzoek begonnen naar drie zaken van geweld. Er werd één aanhouding verricht. Een 34-jarige automobilist uit Leiden werd op vrijdag 17 december rond 18.15 uur mishandeld door een nog onbekende medeweggebruiker. De man stond op de Marnixstraat te wachten om de Mare Singel op te rijden toen hij plotseling door het geopende portierraam werd geslagen. Er ontstond vervolgens buiten de auto een vechtpartij waarbij ook nog eens zijn portemonnee en mobiele telefoon werd gestolen. Een 35-jarige man werd die avond in zijn woning aan de Lange Mare met een scherp voorwerp in zijn borst gestoken. Rond 22.20 uur werd de politie gewaarschuwd. De man is opgenomen in het LUMC. De aanleiding voor deze steekpartij is nog onduidelijk. Op zaterdagavond 18 december werd rond 21.50 uur een 51-jarige man uit Leiden aangehouden voor het eerder op de avond mishandelen van zijn 46-jarige ex. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd hij in de loop van de zondagmiddag weer op vrije voeten gesteld.

Alphen aan den Rijn Verdachte aangehouden voor brandstichting

Op zaterdag 18 december omstreeks 12.00 uur hield de politie een 28-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn aan ter zake brandstichting. De vrouw, welke in psychische nood verkeerde, had omstreeks 06.00 uur een broodjesbus in brand gestoken aan de Euromarkt. De politie stelt een verder onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Vernielingen

Op zaterdag 18 december omstreeks 00.20 uur hield de politie tien jongeren aan in de leeftijd tussen de 14 en 16 jaar allen komende uit Alphen aan den Rijn welke vernielingen zouden hebben gepleegd aan het nieuw aangelegde speeltuintje aan het Marsdiep. Uit onderzoek bleek dat 3 jongeren hiervoor verantwoordelijk waren. Na verhoor werden de verdachten omstreeks 04.00 uur heengezonden. Tegen de drie verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Op vrijdag 17 december omstreeks 21.35 uur controleerde de politie op de Eisenhouwerlaan een 41-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 615 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Alphen aan den Rijn Brommerrijden onder invloed

In de nacht van zaterdag 18 december op zondag 19 december heeft de politie op de Paddestoelweg een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het rijden zonder helm. Daarbij werd ook een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat de man te veel gedronken had, 670 ug/l. Omdat hij niet in bezit was van een rijbewijs, kon dat niet ingevorderd worden.

Boskoop Rijden onder invloed zonder rijbewijs

Op vrijdag 17 december omstreeks 23.45 uur controleerde de politie een 36-jarige bestuurder uit Leiden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 615 ug/l (limiet 220 ug/l). Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Zevenhuizen Aanhoudingen

De politie heeft zondag 19 december even voor 04.00 uur twee Leiderdorpers van 19 en 20 jaar aangehouden. Agenten zagen kort daarvoor dat de verdachten op een parkeerterrein aan de Zuidplasweg twee andere jongens sloegen. Een 19-jarige Waddinxvener liep door de slagen in zijn gezicht een bloedneus op. Een 21-jarige man uit Zevenhuizen liep letsel op in het gezicht. Volgens de verdachten hadden zij in een uitgaansgelegenheid al onenigheid met een groep jongens waar de twee deel van uitmaakten.

Reeuwijk Fietser onder invloed

De politie heeft zaterdag 18 december om 21.30 uur een 41-jarige fietser uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man fietste over de Zoutmansweg in de richting van Gouda. Een 21-jarige automobilist uit Bodegraven zag dat de fietser slingerde over de weg en probeerde over te steken net voor de auto van de Bodegraver. Om een aanrijding te voorkomen is de Bodegraver gestopt. Echter bij het oversteken raakte de fiets van de Gouwenaar alsnog de auto waardoor deze lakschade opliep. De Bodegraver heeft hierop de Gouwenaar vastgehouden en de politie ingeschakeld. De fietser was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Een blaastest gaf een uitslag van 850 ug/l, terwijl de limiet 220 is. Tegen de fietser wordt proces verbaal opgemaakt.

Bodegraven Aanhoudingen na brandstichting container

De politie heeft zondag 19 december twee jongens van 12 en 14 jaar uit Bodegraven aangehouden op verdenking van brandstichting op de Burgemeester Kremerweg. Omstreeks 16.15 uur werd melding gedaan van een brand bij een container bij de jeugd opvang plaats. Volgens getuigen renden daarna drie jongens weg. De politie hield op basis daarvan de twee jongens aan. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de brand. De politie verwacht binnenkort nog twee verdachten aan te houden.

Gouda Auto te water

Zondag 19 december omstreeks 04.10 uur is een auto op de Schielands Hoge Zeedijk van de weg geraakt en in de Hollandse Ijssel beland. De bestuurster, een 33-jarige Waddinxveense, reed vanaf de Nieuwe Veerstal in de richting van de Rotterdamseweg. De vrouw verloor de macht over het stuur waarna ze tegen de railing van de brug bij de Ijsselkade reed. De auto is hierna schuin over de weg gegleden en langs een lantaarnpaal de dijk afgereden. De vrouw werd met pijn aan het hoofd en de nek overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouda Rijden onder invloed

Op zaterdag 18 december omstreeks 00.55 uur controleerde de politie een 38-jarige bestuurder op de Statensingel vanwege slingerend rijden over de weg. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 945 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Ammerstol Aanrijding met dodelijke afloop / getuigenoproep

Op vrijdag 17 december omstreeks 18.25 uur heeft er een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Capellelaan. De aanrijding heeft plaatsgevonden ter hoogte van de wegversmalling in de 30km-zone. Een 22-jarige bestuurder uit Bergambacht werd gewond overgebracht naar het Groenehart ziekenhuis te Gouda. De andere bestuurder een 20-jarige man uit Ammerstol werd zwaargewond overgebracht naar het UMC te Utrecht waar hij op zondag 19 december ten gevolge van zijn verwondingen overleed. Beide voertuigen raakte door deze aanrijding zwaar beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen bellen met het telefoonnummer 0900 - 8844.

Schoonhoven - Woninginbraken Het afgelopen weekend vonden vier woninginbraken plaats. Daarbij werd geld, een horloge en werden sieraden gestolen. In de middag of avond van vrijdag 17 december werd er ingebroken in twee woningen aan de 's-Heerenbergstraat. In de avond van zaterdag 18 of nacht naar zondag 19 december werd een woning aan de Asserlaan bezocht. Zondagmiddag laat of in de avond werd er ingebroken in een woning aan het Weideveld. De politie is een onderzoek begonnen.

Schoonhoven - Jongens vallen meisje lastig De politie is op zoek naar drie jongeren die op vrijdag 17 december een 14-jarige meisje uit Schoonhoven lastig vielen en haar probeerden onzedelijk te betasten. Dit gebeurde tussen 22.00 en 22.30 uur op het fietspad naast de N210 terhoogte van de voetbalvelden. Het meisje werd daar door de jongens op haar fiets tegengehouden en ongeveer 10 minuten vastgehouden. In die tijd probeerde één van de jongens haar onzedelijk te betasten. Doordat twee van de drie onderling ruzie kregen zag het meisje kans om los te komen en snel weg te fietsen. Mensen die informatie kunnen verschaffen over het misdrijf of die zelf zijn lastig gevallen door de jongeren, wordt gevraagd te bellen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844 (lokaal tarief).

------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 20 december 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --