Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht 20-12-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onder invloed

ZEIST Op zondag 19 december is een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 23.35 uur werd een 49-jarige automobilist uit Zeist op de Laan van Vollenhove gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 420 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Brand

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de vroege ochtend van zondag 19 december heeft brand gewoed in een verpleegtehuis.

Rond 07.00 uur werd gemeld dat er brand zou zijn bij een verpleegtehuis aan de Nassau Odijcklaan en dat er direct werd geëvacueerd. De brandweer, politie en GG & GD gingen met meerdere voertuigen ter plaatse.

Ter plaatse werden door personeel, de hulpdiensten en te hulp geschoten omwonenden met spoed zestig bewoners van een vleugel geëvacueerd.

Door de brandweer werd direct met bluswerkzaamheden gestart. Daarbij werd het personeel van een achttal brandweerwagens ingezet. Rond 08.10 uur werd het sein brand meester gegeven. De vermoedelijke oorzaak was kortsluiting in een vaatwasser. Twee personeelsleden van het verpleegtehuis werden door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De geëvacueerde bewoners mochten in de loop van de dag terug naar het verpleegtehuis.