Politie Groningen

Persberichten maandag 20 december 2004

provincie Groningen 20-12-2004 -

Groningen: echtelijke ruzie; auto in sloot
De auto van een gezin uit Groningen belandde zondagavond in een sloot naast de Rijksweg. Een 37-jarige man rukte tijdens een echtelijke ruzie in de auto aan het stuur van zijn 32-jarige vrouw. De auto raakte door de actie van de weg af en kwam tot stilstand in een naastgelegen sloot. Het echtpaar en drie inzittende kinderen konden zelf uit de wagen komen. Bij controle bleek de vrouw onder invloed van alcohol de auto te besturen. Zij blies een promillage van 0.75 en zij kreeg een proces-verbaal. De man is aangehouden voor het afleggen van een verklaring. De auto werd door een berger uit de sloot getakeld.

Groningen: alcoholcontroles
Op meerdere plaatsen in de stad hield de politie zondag alcoholcontroles. Op de Goeman Borgesiuslaan werden 53 blaastesten afgenomen en geen overtredingen geconstateerd. Verder werden er op het Damsterdiep, Hereweg, Rijksweg, Bedumerweg en de Zonnelaan gecontroleerd. Er werden 476 blaasproeven afgenomen. Bij een 55-jarige automobilist uit Groningen werd een bloedproef afgenomen. Bij controle bleek de man al 37 jaar zonder een geldig rijbewijs te rijden. Een 48-jarige automobilist uit Groningen blies een promillage van 2.05. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dire aanhoudingen bij voetbalwedstrijd
Na afloop van de voetbalwedstrijd Groningen tegen Ajax hield de politie drie jongemannen aan. Twee, een 19-jarige Stadjer en een 17-jarige jongen uit Stedum, maakten zich schuldig aan het gooien van een steen naar een supportersbus. Een 17-jarige jongen uit Groningen werd aangehouden voor het gooien van een steen naar een lid van de ME.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Weg der Verenigde Naties (70 km) werd zondagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 2250 passerende voertuigen reden er 230 te hard.

Groningen: aanhouding voor belediging
Een 24-jarige man uit Roden werd zondagochtend aangehouden voor belediging van politieagenten. De man maakte op de Nieuwstad meerdere malen een obsceen gebaar naar de agenten. Bij zijn fouillering werd een kleine hoeveelheid dope aangetroffen. Proces-verbaal is opgemaakt.