Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 20-12-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vier auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie omstreeks 15.15 uur vier verdachten aangehouden op de Monarchvlinderlaan in verband met inbraak in een geparkeerde auto. Door een getuige was gezien dat de vier jongens op twee scooters de auto hadden verkend en vervolgens het raampje hadden ingeslagen. De politie werd gewaarschuwd en kon de jongens in de omgeving aanhouden. De scooters en aangetroffen autoradio in de scooter zijn in beslag genomen. De vier jongens van 13, 14 en twee maal 15 jaar, allen uit Utrecht afkomstig, zijn op het politiebureau ingesloten.

Gestolen scooter

UTRECHT Zondagmiddag omstreeks 18.00 uur is een 15-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden op de Adenauerlaan aangezien hij op een gestolen scooter reed. De jongen is aangehouden op verdenking van heling of diefstal. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vier vandalen aangehouden

UTRECHT Zondagavond omstreeks 22.15 uur heeft de politie vier mannen aangehouden op de Oudegracht in verband met het plegen van vernielingen. Volgens getuigen probeerden zij diverse fietsen in de gracht te gooien en trapten tegen de gestalde fietsen. De mannen in de leeftijd van 18, 19 (2x) en 32 jaar uit Nieuwegein en Utrecht zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bedreiging

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 22-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden op de Hardebollenstraat in verband met het bedreigen van een prostituee met een wapen. De man weigerde te betalen en bedreigde de prostituee vervolgens met een luchtdrukpistool. De politie werd ingeseind en kon de man aanhouden en insluiten voor verhoor.

Man rijdt tegen boom

UTRECHT Op zondagochtend is een 23-jarige man uit Utrecht gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding.

Omstreeks 06.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man op de Cartesiusweg tegen een boom was aangereden. Ter plaatse bleek dat de man met de linkerzijde van zijn auto tegen de boom stond. De brandweer heeft de man uit zijn auto bevrijd. Hij was buiten bewustzijn en is overgebracht naar het UMC. Daar bleek hij een hersenschudding en wat snij- en schaafwonden te hebben.

Verdachten aangehouden voor poging tot beroving

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 27-jarige man uit Amsterdam slachtoffer geworden van een poging tot beroving.

Omstreeks 04.50 uur liep de man op de Hardebollenstraat toen hij werd aangesproken door twee mannen. De verdachten voelde meerdere malen aan de jas van het slachtoffer. Ze vroegen om geld en de pinpas van de man. Toen hij weigerde dit te geven, gaf één van de verdachte hem een duw en een klap in zijn gezicht. Hierop deelde hij een klap uit naar de verdachte. Vervolgens begon een tweede verdachte zich ermee te bemoeien en begon te slaan en schoppen. De man raakte gewond aan zijn oor.

Een getuige zag de verdachten lopen op de Breedstraat. Hierop kon de politie de twee mannen, 18 en 19 jaar uit Utrecht, op de hoek van de Jacobijnenstraat en de Oudegracht aanhouden.

Vals alarm
UTRECHT - Op zondagochtend omstreeks 11.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in een winkel aan de Lange Elisabethstraat een gaslucht werd geroken. Hierop heeft de politie een gedeelte van het winkelgebied afgezet. Na metingen van de brandweer bleek er geen sprake te zijn van een gaslek.