Ingezonden persbericht


Trend Micro beveiligt MSN Hotmail met real-time antivirusscan

Aangescherpte beveiliging van 187 miljoen e-mailaccounts

Utrecht, 20 december 2004 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, levert aan MSN antivirusscanning en virusverwijdering ter beveiliging van MSN Hotmail. De geavanceerde Trend Micro-technologie wordt ingezet voor de beveiliging van 187 miljoen webgebaseerde e-mailaccounts. Hotmail-klanten krijgen automatische real-time bescherming als ze bijlagen versturen en ontvangen. Daarmee maken de scan- en detectieservices van Trend Micro de internetervaring van gebruikers aanzienlijk veiliger.

"MSN wil zijn klanten een veilige online ervaring bieden en daarom blijven we op dat vlak investeren. Op basis van de diepgaande antivirusexpertise van Trend Micro kunnen we de e-mails van onze Hotmail-klanten beter beveiligen", zegt Phil Holden, Director MSN Communication Services bij Microsoft Corp. "MSN Hotmail is op dit moment de enige gratis wereldwijde e-mailservice die klanten antivirusscanning en virusverwijdering biedt. Met dit aanbod kunnen we onze klanten beveiligen en tegelijkertijd alle leden van de Hotmail Community en hun familie en vrienden beschermen."

De antivirustechnologie van Trend Micro beveiligt e-mailbijlagen van MSN Hotmail real-time tegen de nieuwste virussen, trojans en wormen.

"Door onze goede band met MSN Hotmail krijgen miljoenen Hotmail-klanten de bescherming die we onze klanten over de gehele wereld al jaren bieden", aldus Steve Chang, bestuursvoorzitter en oprichter van Trend Micro. "We hebben al vele jaren ervaring in en kennis van deze markt en we streven naar een veilige wereld voor het uitwisselen van digitale informatie. Dat streven staat centraal bij alle activiteiten voor onze klanten. En dat aantal is nu met miljoenen gegroeid."

Trend Micro biedt ook producten en diensten voor individuele klanten die zich willen beveiligen tegen virussen, spam, spyware en andere bedreigingen. Om tegemoet te komen aan de eisen van consumenten die steeds vaker gebruikmaken van breedband, draadloze technologieën en gateway-oplossingen, heeft Trend Micro recent de PC-cillin-internetbeveiligingsoplossing verbeterd. Trend Micro PC-cillin Internet Security 2005 biedt complete beveiliging tegen internetgebaseerde bedreigingen, zoals virussen, spam, spyware, hackers en phishing. Dit product ontving in november 2004 de Editors Choice Award van CNET.

Trend Micro levert de online antivirusscanservice Housecall al sinds 1997. Daarmee kunnen internetgebruikers hun pc beschermen met de nieuwste antivirusoplossingen. Deze worden ontwikkeld door TrendLabs, het antivirusonderzoekscentrum van Trend Micro. TrendLabs biedt 24/7-antwoorden op de nieuwste virusbedreigingen met minimale responstijd. Verder introduceerde het bedrijf dit kwartaal Trend Micro Home Network Security. Deze oplossing combineert internetbeveiligingsdiensten met geavanceerde Trend Micro-technologie in een selectie home-routers geleverd door partners in Azië en Europa.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.