Gemeente Driebergen

Brand in verpleeghuis Nassau Odijckhof

Zondag is via het automatische brandmeldsysteem om 6.59 uur een brand gemeld in de Nassau Odijckhof te Driebergen-Rijsenburg. De melding is direct daarna telefonisch bevestigd door een van de personeelsleden. De brandweer was om 7.09 uur ter plaatse. Het betrof een brand in een keuken van een van de afdelingen van het verpleeghuis.

Bij de bestrijding waren de korpsen van Driebergen, Zeist, Austerlitz en de Brandweer Regio Utrechts Land betrokken. In totaal 40 brandweerlieden en 11 voertuigen. De brand is bedwongen met 1 straal hogedruk. Om 8.54 uur was de brand onder controle.

Het bedrijfsnoodplan is onmiddellijk in werking gesteld en toen de brandweer ter plaatse kwam, was het personeel al begonnen om 60 bewoners van twee afdelingen te evacueren naar het naastgelegen verzorgingshuis Sparrenheide. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De bewoners zijn preventief geëvacueerd vanwege de rookontwikkeling. De brand is beperkt gebleven tot de afdelingskeuken.

Familieleden van de bewoners zijn telefonisch geïnformeerd door medewerkers van de Nassau Odijckhof.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

De brandweer heeft de Stichting Salvage ingeschakeld om de ruimtes te inspecteren op roetschade en de nodige maatregelen te nemen.

De terugkeer van de bewoners wordt op dit moment bekeken door de directie van de Nassau Odijckhof. Nassau Odijckhof en Sparrenheide maken deel uit van de interkerkelijke stichting zorgvoorzieningen De Brug.

---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg