Ingezonden persbericht


Persbericht

HP ProCurve Networking en Mitel vereenvoudigen geconvergeerde IP-oplossingen en support voor bedrijven

Nieuwegein/Utrecht, 20 december 2004 HP ProCurve Networking en Mitel, leverancier van IP-communicatieoplossingen, bieden gezamenlijk een oplossing voor networking en support. Deze oplossing zorgt voor een eenvoudige ingebruikname van geconvergeerde netwerken wat zowel de kosten van de infrastructuur als de complexiteit ervan verlaagt.

Om ondernemingen een betere performance en interoperabiliteit te bieden op hun investeringen in geconvergeerde netwerken, tekenden HP en Mitel een overeenkomst die uitgebreide pre sales en after sales-support aan klanten biedt. Bovendien worden de consultants van HP en Mitel over en weer opgeleid om elkaars producten te onderhouden. Dit nieuwe aanbod, dat voortborduurt op het succes van de wereldwijde samenwerking tussen Mitel en HP, is onderdeel van een nieuw initiatief van beide bedrijven voor gezamenlijke Research and Development, service en support.

We besloten een volledig geïntegreerd voice- en datasysteem te installeren op onze 18 sites, waaronder kantoren, sportcentra en depots om zo een netwerk te creëren waarmee de council-organisatie efficiënter kan werken , zegt John Newby, democratic services manager, North East Derbyshire District Council, UK. Het aanbod van ProCurve en Mitel levert ons een uitstekende data- en IP-oplossing die het mogelijk maakt dagelijks zeer grote hoeveelheden data te verzenden en ontvangen.

Het aanbod van beide bedrijven omvat de ProCurve Adaptive EDGE Architecture en Mitel s geavanceerde IP PBX-en, IP-telefoons en IP-applicaties. Het levert ondernemingen grote voordelen op zoals advanced solutions integration; meer functionaliteit op het vlak van netwerkmanagement, beveiliging en enterprise mobiliteit; en de optimalisatie van ontwerp-, engineering- en implementatieprocessen.

De meeste klanten die nieuwe of upgraded voice-oplossingen overwegen willen de mogelijkheden bespreken met leveranciers die specialist zijn in voice-oplossingen, én met leveranciers die gespecialiseerd zijn in data-infrastructuur , zegt Ton Serné, manager van de ProCurve Networkingdivisie van HP in Nederland. Dus eigenlijk willen ze een geïntegreerde aanpak. Onze samenwerking met Mitel is uniek, omdat onze klanten en partners enerzijds een ingang hebben bij Mitel, een bedrijf dat meer dan 30 jaar ervaring heeft in voice-oplossingen, en anderzijds HP ProCurve erbij betrokken is, dat al bijna 20 jaar in de datanetworking-business zit. Zo bieden we het geïntegreerde verkoop- en supportmodel dat onze klanten wensen.

Klanten profiteren van deze gezamenlijk ontwikkelde oplossing, zeker omdat de netwerkomgeving snel verder evolueert. Ons aanbod is immers gebaseerd op geavanceerde IP-applicaties, apparaten en systeembeheertools die zijn ontworpen om bedrijfsprocessen en de IT te verbeteren. Ook de klantenservice en productiviteit van medewerkers worden erdoor versterkt , zegt Gijs Borsboom, country manager bij Mitel. Onze gezamenlijke groei in de markt hangt af van onze voortdurende inzet om innovatieve oplossingen en naadloze support aan onze klanten en partners te leveren. Dit commitment wordt verder versterkt met deze overeenkomst.

Over Mitel
Mitel is leverancier van voice-, video- en dataconvergentie-oplossingen over breedband netwerken. Gericht op de ervaring van de gebruiker, levert het bedrijf geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan individuele zakelijke behoeften. Via intuïtieve desktop-hulpmiddelen en applicaties, worden ondernemingen voorzien van innovatieve manieren om hun informatie en resources te beheren. Verticale markten profiteren van geïntegreerde oplossingen die bestaande investeringen beschermen, en hen ook nieuwe wegen bieden om economischer en productiever te werken. Mitel Networks heeft het hoofdkantoor in Ottawa, Canada en heeft wereldwijd kantoren, partners en wederverkopers. In Nederland heeft Mitel een kantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie bezoek www.mitel.com

Over HP

HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $ 79,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op www.hp.nl

Meer informatie voor de redactie:

Mitel

Bas Baars bas_baars@mitel.com

Tel: 030 85 00 050

www.mitel.com

HP

Jos Baltes jos@hp.com

Tel: 020 +31 (0)30 - 222 33 44

GSM +31 (0)6 5249 4733

Potters PR

Monique Potters monique@potterspr.nl

Tel: 0345 501595

GSM 06 28 88 96 32