Politie Limburg-Zuid

Agenten licht gewond bij aanhouding verwarde man

Maastricht 20-12-2004 - Enkele agenten liepen zaterdagavond 18 december 2004 lichte verwondingen op toen zij omstreeks 20. 45 uur op de Scharnerweg een verwarde man wilden aanhouden.

De man een 32-jarige inwoner uit Luik (B), zwalkte over de weg en werd plotseling zeer agressief toen agenten hem aanspraken. Hij sloeg in op de agenten en deelde op zeker moment een kopstoot uit, die echter ontweken kon worden. Gezien zijn gedrag kregen de agenten het vermoeden dat de man onder invloed van drugs verkeerde.

Toen de agenten tot aanhouding overgingen, moesten zij de hulp van collegas inroepen omdat de man zeer agressief was en zich zeer krachtig verweerde. Tijdens de aanhouding liepen enkele agenten lichte verwondingen op. Toen de Luikenaar aan het politiebureau door een arts werd onderzocht, verzette hij zich weer hevig. Ook hierbij liepen agenten weer enkele lichte verwondingen op. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht waar hij ook weer voor problemen zorgde. Uiteindelijk kon de Luikenaar in het politiebureau worden ingesloten. Hem zal onder andere poging tot zware mishandeling tegen de agenten ten laste worden gelegd.