Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 19 december

* AUTOMOBILISTEN EN INZITTENDEN AANGEHOUDEN NA INRIJDEN OP

POLITIEMENSEN
VIERPOLDERS - Zondagochtend rond drie uur zijn vier Rotterdammers (15, 19, 20 en 20 jaar oud) aangehouden nadat zij tijdens een verkeerscontrole op de Groene Kruisweg op politiemensen waren ingereden.
De bestuurder van de auto negeerde een stopteken van de politiemensen en reed op hen in. De agenten konden door weg te springen voorkomen dat zij aangereden werden. Politiemensen stelden naar aanleiding van deze melding een onderzoek in en troffen op de N57 de auto aan. De auto bleek in Rotterdam gestolen te zijn en was eveneens voorzien van uit Hoogvliet gestolen kentekenplaten. Een paar honderd meter van de auto, in de berm vlakbij een sloot, werden de vier Rotterdammers aangetroffen. Zij werden allen aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* MAN RAAKT ERNSTIG GEWOND NA ONGEVAL
RHOON - Een 18-jarige man uit Den Haag raakte zaterdagavond rond zeven uur ernstig gewond na een ongeval in een sportzaal aan de Stationsstraat. De man verloor zijn evenwicht tijdens een korfbalwedstrijd en viel door een raam (draadglas) heen. Het slachtoffer liep een slagaderlijke bloeding aan zijn pols en verwondingen in zijn gezicht op. Hij werd door ambulancepersoneel naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht.


1. POLITIEMENSEN HOUDEN MAN AAN NA INBRAAK BIJ BLOEMIST

HOEK VAN HOLLAND - Zaterdagochtend gingen politiemensen van het district Waterweg, naar aanleiding van een inbraakmelding, naar een bloemist aan de Prins Hendrikstraat. Ter plaatse bleek dat een ruit was vernield en dat men naar binnen was gegaan. De agenten gingen naar binnen en troffen een 28-jarige man uit 's Gravenzande onder een schap aan. Hij werd voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* POLITIEMENSEN HOUDEN JONGEN AAN NA POGING INBRAAK

MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg hebben zaterdagmiddag op de Laan 1940 1945 een vijftienjarige jongen uit Maassluis aangehouden verdacht van een poging woningbraak. Een getuige zag zaterdagmiddag rond vier uur dat drie jongens probeerden in te breken in een woning aan de Ververij. Hij alarmeerde de politie, gaf een goed signalement door en maakte een foto van het drietal met zijn mobiele telefoon. Later die dag zagen politiemensen op de Frederik Hendrikstraat drie jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Het drietal ging er in verschillende richtingen vandoor toen zij de politiemensen zagen. Eén van hen kon aangehouden worden. Hij werd voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hielden in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole op de Groene Kruisweg. Tussen tien uur 's avonds en vijf uur 's ochtends moesten 1285 automobilisten een blaastest afleggen, waarna 18 van hen werden bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Drie rijbewijzen werden ingevorderd. Tevens werden automobilisten op de bon geslingerd voor rijden zonder rijbewijs (4), opgeven van een valse naam (1) en rijden zonder geldige verzekering(1). Personeel van 3VO deelde tijdens de actie BOB-sleutelhangers en folders uit.