Ingezonden persbericht

Zoekmachine helpt bij vinden date

UTRECHT, 20041220 -- Mensen die nog een date zoeken voor de aankomende feestdagen kunnen op de website datezoeker.nl ruim twee miljoen profielen van Nederlandse singles doorzoeken. Op basis van de wensen van de bezoeker selecteert de zoekmachine singles uit het aanbod van de grote dating sites in Nederland, zoals Relatieplanet, OneHello en Lexa.


Na een zoekactie worden alle resultaten op één pagina weergegeven. Daarbij kan de bezoeker kiezen of hij alleen de foto's van de singles wil zien, of ook een korte beschrijving. Volgens de initiatiefnemers biedt Datezoeker uitkomst voor mensen die regelmatig op meerdere sites naar dates zoeken. Een bezoeker kan direct alle profielen doorzoeken. Na het vinden van een geschikte single kan de bezoeker doorklikken naar de datingsite waarvan de gevonden single lid is.

Datezoeker.nl speelt in op de toenemende populariteit van online dating. Eind 2002 stonden één miljoen mensen ingeschreven op alle dating sites in Nederland. Eind 2003 was dat aantal gestegen naar anderhalf miljoen. Dit jaar is de grens van de twee miljoen al gepasseerd. Sites als relatieplanet.nl en lexa.nl trekken naar schatting van onderzoeksbureau Multiscope maandelijks een miljoen bezoekers. Volgens het bureau maakt de opkomst van online dating deel uit van een bredere 'social networking' trend, waardoor sites als Schoolbank en het online smoelenboek voor jongeren Cu2 in korte tijd zeer populair zijn geworden.




Ingezonden persbericht