Ingezonden persbericht

HITMA levert steriele kunststof opslagzakken van Stedim

UITHOORN, 20041220 -- Het productenpakket van de HITMA-groep voor de bio- en farmaceutische industrie en laboratoria is uitgebreid. Naast de filtratie- en separatieproducten, slangen en componenten, levert HITMA nu ook de kunststof Stedim opslagzakken. In tegenstelling tot glas en roestvrijstaal, horen reinigen en steriliseren bij deze zakken tot het verleden. Ze zijn direct klaar voor gebruik, wat een aantrekkelijke kostenbesparing oplevert.


De nieuwe Flexboy-zakken zijn steriel en pyrogeen-vrij. Ze sluiten elke vorm van vervuiling uit. De specifieke constructie van het kunststof materiaal zorgt voor een hoge chemische resistentie. Daarnaast worden door de unieke filmlagen de integriteit en stabiliteit van de vloeistof in de zak gegarandeerd. De zakken zijn leverbaar van 50 ml tot en met 50 liter en kunnen worden geleverd met diverse aansluitmogelijkheden.

Het lichte gewicht en het splintervrije materiaal maken de Flexboy veilig, maar ook ruimtebesparend. Door de vorm zijn de zakken gemakkelijk te stapelen in speciale bakken die ook bij HITMA verkrijgbaar zijn. De Flexboy biedt hierdoor een praktische oplossing voor opslag van het product in kleine, speciaal gekoelde, ruimtes. Ook het transport is in deze zakken veiliger, sneller en lichter dan bij glazen containers.




Ingezonden persbericht