Het Nederlandse Rode Kruis

20 december 2004
3fm-actie voor Darfur van start

Help mee, doneer nu online!

Afgelopen weekend is op de Neude de speciale 3FM studio, genaamd De Kas, gebouwd. De 3FM DJ's Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes laten zich in 'De Kas' vijf dagen zonder eten opsluiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis in Darfur. Tijdens de actie kunnen luisteraars geld bieden op plaatjes, airtime en gesigneerde goodies.

Het glazen huis op de Neude
De Kas, het tijdelijke onderkomen van de DJ's, is een L-vormig huis gedeeltelijk van glas met als globale afmetingen een lengte van 12 meter en breed 3 meter en een lengte van 6 meter bij 3 meter breed daaraan vast gekoppeld. Aangezien de DJ's ook echt in de studio wonen ontbreken ook een bank, tafel, stoelen en natuurlijk bedden niet. Vanaf vandaag 6.00 zendt 3FM live uit vanaf de Neude.

In de studio
De gebeurtenissen in de studio zijn ook live te volgen via Internet en op televisie. Op Nederland Drie zijn de verrichtingen van Giel, Claudia en Wout elke nacht te volgen van ongeveer 1.30 uur tot 7.00 uur. Op Nederland Twee kan iedereen overdag tussen ca. 9.00 uur en 16.00 uur afwisselend kijken naar het nieuws en kijken en luisteren naar de 3FM Jocks.

Actie voor Darfur
In Darfur zijn naar schatting anderhalf miljoen mensen op de vlucht geslagen. Velen verblijven in kampen. Voor de opvang en medische hulp aan de ontheemden en aan de mensen die in hun dorpen zijn achtergebleven is veel geld nodig. Met de actie willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld inzamelen voor medische hulp aan de slachtoffers.

Steun de actie!
U kunt online een plaatje aanvragen via www.3fm.nl. U kunt doneren op giro 22744 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag onder vermelding van Darfur.

Help mee, doneer nu online!