3 e persbericht van maandag 20 december 2004

Eindhoven 20-12-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na lastigvallen buurvrouw

Een 46-jarige Helmonder is maandagmiddag rond 14.45 uur aangehouden op de Ruusbroeclaan. Hij wordt ervan verdacht dat hij de laatste maanden zijn buurvrouw lastig valt en beledigt. Een agent, die daar maandagmiddag getuige van was, wilde de man bij diens woning aanhouden. De man verzette zich daar tegen, waarna de agent pepperspray gebruikte om hem in bedwang te krijgen. De verdachte ging er echter te voet vandoor en kon op de Ruusbroeclaan worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bakel: Snelheidscontrole levert bekeuringen op

Op de Oldert zijn maandag tussen 10.30 en 13.05 uur 35 overtredingen geconstateerd bij een snelheidscontrole. Er werden 685 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u waar 80 km/u mag worden gereden.

Mariahout: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Ginderdoor zijn maandag tussen 14.20 en 16.45 uur 25 overtredingen geconstateerd. Er mag daar 80 km/u worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u. Er werden 1012 voertuigen gecontroleerd.

Valkenswaard: Man aangehouden na bedreiging en vernieling

Een man van 30 jaar uit Valkenswaard is maandagmiddag rond 13.45 uur in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagochtend kort na middernacht personeel van een horecazaak aan de Luikerweg met de dood heeft bedreigd. Ook zou hij de voordeur van de zaak met een stuk ijzer hebben vernield. De man is na onderzoek maandag aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Maarheeze: Auto weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Oranje Nassaulaan zijn onder meer een laptop en autosleutels weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend tussen 1.00 en 10.30 uur. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. Met de autosleutels werd een auto weggehaald die op de oprit stond geparkeerd. Het gaat om een zwarte Mercedes Benz 270 CD (36-BK-RV).