1e persbericht van 21 december 2004

Eindhoven 21-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man gepakt na bedreiging met mes

Dinsdagmorgen rond 5.00 uur is in de Tarantostraat een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had eerder die nacht zijn ex-vriendin met een mes bedreigd. Ook nam hij autosleutels en een klein geldbedrag mee. Toen de gewaarschuwde politie hem in het oog kreeg ging hij er met een auto vandoor. In de Tarantostraat verloor de man de macht over het stuur, reed tegen een schutting en kwam met de auto tot stilstand in een achtertuin van een woning. Het mes werd door de agenten in de auto gevonden. De Eindhovenaar, die geen rijbewijs had, is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Maandagnacht rond 3.00 uur is op de Stationsweg in Eindhoven een 23-jarige zwerver aangehouden. Politieagenten zagen hem lopen met een hoedenplank onder de arm. Op de hondenplank waren luidsprekers en een CD wisselaar gemonteerd. Volgens de zwerver had hij de spullen in Amsterdam gevonden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar wordt uitgezocht waar de spullen vandaan komen. De man is voorlopig ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist gaat ondanks waarschuwing toch rijden

Op de Fuutlaan zag de politie dinsdagochtend rond 00.15 uur een 25-jarige man uit Beek en Donk in zijn auto zitten. Bij controle bleek dat de APK van de auto was verlopen. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring rook de politie dat de man had gedronken waarop hij ook nog een rijverbod kreeg. Echter een kwartier later zag de politie de man alsnog wegrijden met zijn auto. Hierop is hij aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Bij de man werd en promillage van bijna 1,50 gemeten. Verder bleek dat zijn rijbewijs reeds eerder was ingevorderd dit jaar. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeersongeval

Dinsdagmorgen rond 7.45 uur is een 47-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Jacob Catslaan en de Jan Smitzlaan. Een 40-jarige automobiliste die over de Jan Smitzlaan reed verleende geen voorrang aan de van links komende fietser. De fietser is met verschillende kneuzingen naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal auto

Na een onderzoek is maandag rond 22.10 uur op de Achtseweg Zuid een 35-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van het wegnemen of helen van een auto die tussen 23 juli en 24 juli werd weggenomen vanaf de Guido Gezellestraat in Eindhoven. De vrouw is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Hunzestraat is tussen maandag 20.00 uur en 21.5 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een dakraam open te breken. Weggenomen werden een computer, een fotocamera, een DVD-speler en een stereo.

Aarle Rixtel: Auto botst op voorganger

Op de N279 is maandag rond 21.30 uur een 22-jarige automobilist uit Helmond achter op de auto van een 74-jarige automobilist uit Amsterdam gebotst. De Helmonder kwam vanuit Helmond aanrijden en kon niet meer tijdig remmen voor de auto die voor hem reed. De Amsterdammer kwam met zijn voertuig in de sloot terecht en zat bekneld in de auto. Hij is door de brandweer bevrijd en met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.