Subaru


Subaru op de Amsterdam AutoRAI 2005
De Kracht van een Specialist
22 december 2004

Het jaar 2005 brengt voor Subaru, het veelzijdige en sportieve specialiteitenmerk uit Japan, veel nieuws. De bezoekers van de AutoRAI in Amsterdam kunnen daarvan meer dan een graantje meepikken, want de show is het toneel voor een Nederlandse primeur en twee nationale tentoonstellingsprimeurs van Subaru. De jongste uitbreiding van het gamma van de Forester, de 2.5XT AWD, alsmede de nieuwe Legacy 3.0R spec.B AWD èn Subaru's indrukwekkende Concept Car B9SC, pronken voor het eerst op de AutoRAI. Bovendien zal Subaru de Impreza World Rally Car laten zien. En dat zal de autosportliefhebbers zeker goed doen!

Subaru B9SC Techniek, betrouwbaarheid, sportiviteit. Dat zijn niet alleen belangrijke pijlers onder het merk Subaru, het zijn ook de meest onderscheiden eigenschappen van bijna elk Subaru-model. Zo behaalde Subaru in het afgelopen najaar wederom enkele Tevredenheids Trofeeën in de AutoWeek-enquete, waarmee het totaal van de afgelopen jaren op acht stuks komt. De basis voor die hoge mate van tevredenheid vormen de geavanceerde, maar doordachte technische concepten, die in de extreme omstandigheden van de rallysport hun waarde hebben bewezen en zo door en door betrouwbare en tevens sportieve modellen opleveren.

Maar Subaru maakt ook steeds meer naam met veiligheid. Niet alleen actieve veiligheid, onder andere vanwege de standaard Symmetrical All Wheel Drive op alle modellen, ook passieve veiligheid heeft bij Subaru de hoogste prioriteit. Nog recentelijk gehouden zware crashtesten in zowel Australië als in de Verenigde Staten tonen aan dat de modellen van Subaru tot de veiligste auto's op de markt behoren.

Subaru gunt de bezoeker van de AutoRAI voorts een kijkje 'achter de schermen' door zowel de concept car B9SC als een deels opengewerkte Legacy Touring Wagon te tonen. Alle bijzondere onderhuidse techniek, inclusief de passieve en actieve veiligheidstechniek is goed zichtbaar. Daarnaast is een deels opengewerkte zescilinder boxermotor van de Legacy 3.0R AWD te bewonderen. Een boeiende videopresentatie over de bijzondere eigenschappen van Subaru maakt het plaatje compleet.

Subaru op de Amsterdam AutoRAI 2005