Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 22-12-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Radboudkwartier heeft de politie een meisje aangehouden voor het stelen van kleding.

Omstreeks 12.45 uur zag personeel van de winkel dat een meisje kleding mee nam zonder eerst af te rekenen. Het 15-jarige meisje uit Utrecht verklaarde de kleding gepast te hebben en vergeten te zijn de kleding terug te leggen. Zij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een vrouw aangeboden die onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

Door getuigen werd de politie omstreeks 20.45 uur gebeld dat op de Koningin Wilhelminalaan een bestuurder tegen een aantal bomen een betonnen paaltje en een verkeersbord was gereden. Ter plaatse trof de politie een 44-jarige vrouw uit

s Gravenhage aan. De vrouw sprak met een dubbele tong en begreep niet wat er gebeurd was. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 800 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen. Met een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal werd zij naar huis gestuurd.

UTRECHT Op de Europalaan werd in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 december een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De 39-jarige bestuurder uit Veenendaal kreeg omstreeks 03.00 uur een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De ademanalyse wees 385 ug/l uit. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Vier jongens aangehouden voor brandstichting

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond vier jongens aangehouden voor het plegen van brandstichting.

Door getuigen werd omstreeks 20.20 uur gebeld dat een groepje jongeren zich schuldig maakte aan brandstichting. De groep zou zich in de richting van de Johan Wagenaarkade begeven. Onderweg naar de locatie trof de politie geen jeugd meer aan. Wel bleek dat de jeugd brand gesticht had maar dat was door bewoners al uitgemaakt. De groep zou in de richting van het Kanaleneiland gelopen zijn. Op de Johan Wagenaarkade trof de politie een tweede brandje aan. De groep had een rolcontianer in de brand gestoken.

Ter hoogte van de Petristraat werd de groep aangetroffen. Hier zag een agent dat één van de jongens met een jerrycan in zijn handen stond. Een 14-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden. Een tweede verdachte17 jaar uit Utrecht meldde zich later op het bureau en werd eveneens aangehouden. Een 15 en 16 jarige jongen werden later aangehouden. Alle jongens worden verdacht van het plegen van brandstichting.

Verdachte fraudezaak aangehouden

UTRECHT- De politie heeft op dinsdagochtend een man aangehouden voor verduistering van een groot geldbedrag. Op 25 november 2004 werd de vermoedelijk fraude ontdekt bij de gemeente Utrecht en werd direct aangifte gedaan bij de politie. Deze onderzocht de zaak wat resulteerde in de aanhouding van een 27-jarige man uit Schiedam. Hij is ingesloten voor verhoor en de politie zet het onderzoek voort.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto aan de Castellumlaan. Agenten kregen een goed signalement door en gingen op onderzoek uit. In de omgeving werd een 39-jarige man uit De Meern aangehouden. In zijn auto had hij de eerder gestolen laptop liggen. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Doorrijder na aanrijding

UTRECHT- Op dinsdagavond ontstond een aanrijding waarbij een automobilist verdween. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Laan van Nieuw Guinea. Een automobilist (gegevens onbekend) was aangereden door een onbekende automobilist die vervolgens vluchtte. De politie deed onderzoek in deze zaak en kon later een 18-jarige man uit Utrecht aanhouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.