PSYCHONAUT RECORDS

THE GATHERING fotoveiling voor WAR CHILD groot succes!

22 december 2004 Persbericht Psychonaut Records

THE GATHERING fotoveiling voor WAR CHILD groot succes! Onlangs zijn op 16 december 2004 via eBay 20 unieke fotovergrotingen van het paradepaardje uit de Nederlandse rockscene; the Gathering, met groot succes geveild! Deze veiling is een onderdeel van een actie door de band om War Child te ondersteunen.

De foto's komen uit de expositie van pers- en popfotograaf Peter Blok. Peter Blok (winnaar World Press Photo Award 1989 en vijftien prijzen bij de Zilveren Camera van 1988 tot en met 2002) legt al meerdere jaren the Gathering, in al haar verschijningen, op beeld vast. Tijdens de in oktober gehouden 15 jarige jubileumtournee van de band reisde een foto-expositie van de fotograaf mee langs de Nederlandse zalen. De expositie behelsde 20 unieke eenmalige vergrotingen van Peter Blok zijn mooiste en meest bijzondere, en spraakmakende the Gathering foto's door de jaren heen. The Gathering wilde bij wijze van cadeau voor het bandjubileum War Child ondersteunen. Peter Blok heeft hiervoor belangeloos zijn foto's beschikbaar gesteld om te veilen. Band en fotograaf vinden het belangrijk dat kinderen in moeilijke gebieden ook de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen. War Child helpt oorlogskinderen met behulp van muziek en andere creatieve workshops te helpen bij het verwerken van hun pijnlijke herinneringen. Naast de foto veiling loopt er ook een verkoopactie met een luxe kaartenset van de Peter Blok fotocollectie.

De teller voor War Child staat door de veiling nu al op 5.000 euro! Een van de foto's bracht zelfs meer dan duizend euro op! Aan de veiling werd deelgenomen door Gathering fans uit verschillende landen. De foto's zullen, voorzien van handtekening van de bandleden en Peter Blok, naar de trotse winnaars gaan in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en zelfs Chili.

Wie the Gathering nog wil ondersteunen bij hun actie voor War Child kan dit nog doen door een set fotokaarten te bestellen. Een setje kaarten kost 5 euro en bevat 10 grote fotokaarten en 2 kaarten met een overview van de Peter Blok the Gathering collectie. Van elk verkocht setje gaat 2 euro direct naar War Child. Er zijn nog enkele honderden kaartensetjes beschikbaar. Je kunt zoveel setjes bestellen als je wilt, maar op=op! De kaarten zijn te bestellen via www.gathering.nl of via een mailtje naar info@psychonautrecords.com.

Met gepaste trots het jaar afsluiten!
Naast de succesvolle actie voor War Child heeft de band nog meer reden om met een voldaan gevoel en gepaste trost de kronieken van 2004 af te sluiten. Een intensief jaar toeren over de hele wereld voor nagenoeg allemaal uitverkochte zalen is een verrichting voor een Nederlands bandje om best trots op te zijn. Een Gathering jaar in vogelvlucht;


- 80 shows op nationale en internationale bühnes;
- 19 landen verwelkomen de band, waaronder de USA, Canada, Mexico, Chili, Nederland, Luxemburg, België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Italië, Griekenland, Portugal, Spanje, Zwitserland en Rusland;

- 26 internationale vluchten;

- Meer dan 150.000 kilometers reizen;
- Beatles-achtige taferelen en politie-escorte in Chili tegenover een smerig donker rockhol in Canada waar koude pizza's de kleedkamer in worden gefrisbeed;

- Ondersteuning vanuit Conamus en Nationaal Pop Instituut (NPI) door middel van hun MusicXport programma helpt de band om meer voet aan de grond te krijgen in Duitsland;

- En hoogzwangere Anneke van Giersbergen die werkelijk onvermoeibaar het najaar doortoert met haar nog ongeboren kindje.

Voor 2005 heeft de band verscheidene nieuwe releases op stapel staan!
Allereerst heeft de band in februari de release :O) van Anneke's eerste kindje. Rond mei zal the Gathering vervolgens een live DVD Part I opnemen in een nog te onthullen Nederlandse concertzaal. Deze DVD gaat een 'semi-akoestisch'concert en een tourdocumentaire bevatten. De DVD part I zal rond de zomer worden uitgebracht. En tot slot duikt de band in het najaar van 2005 de studio in om haar alweer 8e studio album op te nemen. The Gathering rustig aan doen...?