Gemeente Dalfsen

22-12-2004

Herdenking bevrijding 60 jaar geleden

Het gemeentebestuur heeft in het kader van de 60e herdenking van de bevrijding een twintigtal, voornamelijk Canadese, veteranen die een speciale band hebben met Dalfsen uitgenodigd. Gedurende tien dagen begin mei 2005 zullen zij de gasten zijn van het gemeentebestuur. Het comite Welcome Again Veterans is al maanden bezig om voor het verblijf van deze bijzondere mensen een programma voor te bereiden.

Zoals eerder zullen de veteranen en hun begeleiders logeren bij gastgezinnen. Het comité beschikt voorlopig over voldoende adressen. Mochten er Dalfsenaren zijn die zich als gastgezin beschikbaar willen stellen dan zal het comité ze graag noteren. Van hun aanbod zal gebruik worden gemaakt als een familie die eerder een veteraan heeft gehuisvest door omstandigheden zich moet terugtrekken.

De veteranen zullen uiteraard deelnemen aan de herdenking op 4 mei in de N.H.kerk en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Voor Bevrijdingsdag heeft het comité plannen voor een uitgebreid programma waarover binnenkort nadere mededelingen zullen worden gedaan.

Uitgangspunt voor het comité Welcome Again Veterans in Dalfsen is dat mei 2005 de laatste mogelijkheid biedt om de bevrijders in groepsverband in Dalfsen nog eens te tonen dat wij ze niet vergeten zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heren G.E.M. Bistervels of J. F. Sievers van het plaatselijk comité Welcome Again Veterans. Hun telefoonnummers zijn: (0529) 43 42 43 en (0529) 40 18 46.