Gemeente Twenterand


Plannen centrale huisvesting gemeentehuis krijgen vorm

College van Burgemeester en Wethouders kiest voor ontwerp IAA Architecten

Om de centrale huisvesting van het gemeentehuis verder te ontwikkelen heeft het college van burgemeester en wethouders gekozen voor het schetsontwerp van IAA Architecten te Almelo/Enschede. Ook de klankbordgroep uit de gemeenteraad heeft de voorkeur dit ontwerp.

Voor dit ontwerp is gekozen om de volgende redenen:
· Het ontwerp is goed inpasbaar in de directe omgeving en passend binnen de omgeving van de kern Vriezenveen.

· De interne uitstraling van het schetsontwerp toont een prettig werkklimaat en creëert een open werksfeer tussen burgers, bestuur en ambtelijke organisatie.

· Het architectenbureau kan het schetsontwerp binnen de beschikbare middelen realiseren. Dit heeft het architectenbureau aangetoond op grond van eerdere kostenbegrotingen en door hen gerealiseerde projecten.

Het college gaat samen met bouwkundig adviesbureau ABC managementgroep BV uit Assen vervolgbesprekingen starten die leiden tot verstrekking van de opdracht een bouwplan te ontwikkelen. Hiervoor is een krediet van EUR 6.563.700 beschikbaar gesteld.

De twee andere architectenbureaus (Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen uit Hengelo en Te Kiefte uit Borne) hebben ook een hoge mate van creativiteit getoond bij hun ontwerpen, maar gelet op o.a. de representatie, functionaliteit en kosten is de keuze op het ontwerp van IAA gevallen.