Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 december 2004


APELDOORN - Politie brengt man naar ziekenhuis Zwollle


De politie heeft vannacht (22/12) een Apeldoorner met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Zijn vader was met een hartinfarct opgenomen in het Julianaziekenhuis en werd vannacht vandaar met spoed naar het Wezenlandenziekenhuis in Zwolle vervoerd voor een dringende behandeling. De politie kreeg de zoon telefonisch niet te pakken en reed naar zijn woning. Gezien de ernst van de melding is hij uur met spoed naar Zwolle vervoerd


APELDOORN - automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (22/12) op de Asselsestraat een 29-jarige automobilist uit Almere aangehouden die te veel alcohol gedronken had. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 01.00 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,4. Dit leverde hem een rijverbod van zes uur op. Bovendien vorderde de politie zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Jeugdig winkeldiefje aangehouden


De politie heeft dinsdagmiddag (21/12) in een supermarkt aan de Schapendoesweg een 14-jarige winkeldief uit Apeldoorn aangehouden. De jongen nam rond 16.15 uur twee blikjes met drank mee met een waarde van ruim twee euro. Personeel betrapte de jongen en droeg hem over aan de politie. De politie nam de jongen mee naar het bureau en droeg hem na verhoor over aan zijn moeder. Hij kreeg een ontzegging voor deze winkel en wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


APELDOORN - Politie houdt krattendieven aan


De politie heeft dinsdag (22/12) een 17-jarige inwoner uit Eerbeek en een 19-jarige man uit Dieren aangehouden die er van worden verdacht kratten te hebben gestolen van een terrein van een bedrijf aan de Nagelpoelweg. De politie hield dinsdag eerst de 19-jarige man aan die kratten met lege flessen probeerde te stelen. De andere verdachte werd later aange-houden. Uit onderzoek bleek dat beide verdachten meermalen vanaf dit terrein kratten hadden gestolen. De politie onderzoekt of er mogelijk nog een derde verdachte bij betrokken is. Beide mannen zitten in een politiecel.


APELDOORN - Zeven fietsers in de fout


De politie heeft dinsdagavond (21/12) tijdens verlichtingscontroles van fietsers op de Asselsestraat, op de Stationsstraat en op de Nieuwstraat in totaal zeven fietsers een boete gegeven voor het niet voeren van verlichting op een fiets.


APELDOORN - Veertien bestuurders rijden door rood


Veertien bestuurders kregen dinsdag (21/12) een boete voor het rijden voor het rode verkeerslicht. De politie controleerde op de kruising Zwolseweg/Anklaarseweg/Koningstraat en op de kruising PWA-laan/Kalverstraat.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --