Openbaar Ministerie

Persberichten
Leeuwarden, 21 december 2004

Doorzoekingen in onderzoek naar illegale handel in vis

In de ochtend van 21 december 2004 zijn in een onderzoek naar de illegale handel in vis en het verzwijgen van de verdiensten daaruit richting de Belastingdienst door een groothandel in de gemeente Wymbritseradiel, onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie, doorzoekingen gedaan in een woning en een bedrijfspand in die gemeente. In één van de panden werd de volledige administratie van het bedrijf inbeslaggenomen.

De officier van justitie van het Functioneel Parket te Zwolle onderzoekt de zaak in samenwerking met het arrondissementsparket in Leeuwarden. De zoeking werd uitgevoerd op verzoek van de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) en de ECD (Economische Controledienst) Groningen samen met het visstroperijteam Fryslân. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

In het najaar van 2001 is in Fryslân het visstroperijteam Fryslân ingesteld als uitvloeisel van de uitvoering van het beleidsbesluit Binnenvisserij 1999. In het team wordt deelgenomen door de regiopolitie Fryslân, het Korps Landelijke Politiediensten (waterpolitie) en de Algemene Inspectiedienst.