NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Nieuwe impulsen voor NCH Beheer door deelneming NOM

Grote exportkansen voor Hoogeveense onderneming

23 december 2004 - Het managementteam van NCH Beheer BV te Hoogeveen heeft overeenstemming bereikt met de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM) inzake de financiering van de management buy-out en expansie van NCH. De NOM heeft hierbij een belang verworven van 33,33%, de resterende aandelen worden gehouden door het managementteam van NCH.

NCH Beheer BV
Voor NCH Beheer BV is de betrokkenheid van de NOM in de ontwikkeling van het bedrijf van groot belang. Begonnen in de jaren 60 als een familiebedrijf met als belangrijkste werkmaatschappij NCH Hydraulic Systems BV, heeft de onderneming zich gaandeweg ontwikkeld tot een internationaal toonaangevende groep niet alleen op het gebied van laad- en lossystemen voor vrachtauto's, het ontwerpen en bouwen van container handling systemen, maar vooral ook op het gebied van afval verwerking dat zich uitstrekt van huisvuilinzameling tot aan de verwerking op de stortlocaties.
Met name de exportkansen van de groep vragen om een verdere ontwikkeling van de organisatiestructuur en financiering van de expansie. In september 2003 leidde dit al tot de aanstelling van een nieuw managementteam. Met medefinanciering van NOM is de voormalige eigenaar uitgekocht en is met een geslaagde, ingrijpende reorganisatie de weg vrijgemaakt tot een groei die zich vooral op de export zal toeleggen.

Binnen de transportsector zijn de in eigen beheer ontwikkelde kabelsystemen en verticale silo's de meest bekende producten. NCH is met een aandeel van 60% marktleider op het gebied van kabelsystemen. Vanuit de laad- en lossystemen biedt NCH complete logistieke oplossingen aan, waarbij het horizontaal transporteren en verticaal plaatsen een centrale rol speelt. Een bekend product is de zgn. Mega-Mix silo. Vanuit het concept van de Mega-Mix zijn silo's ontwikkeld voor afvalverwerking en zijn deze op hun beurt essentieel voor de Compact afval- overlaadstations die door NCH in onder meer Santiago de Chile en Shanghai zijn gebouwd. Met name deze afvalverwerkingsproducten, inclusief de silo's en kabelsystemen, worden een steeds belangrijker exportproduct voor NCH.

N.V. NOM
De NOM verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten.
De NOM heeft ca. ¤ 90 miljoen geïnvesteerd in ruim 120 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Frŷslan of Drenthe.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Harry Kruit, Algemeen directeur NCH Beheer BV, tel. 0528-263131, nch@nch-hydraulic.nl, www.nch-hydraulic.com
Herbert Verheij, Directiesecretaris N.V. NOM, tel. 050-5214433, verheij@nom.nl, www.nom.nl