Provincie Drenthe

Voorbereidingen reconstructie N854 en aanleg rotonde gestart

Assen, 23 december 2004
Persberichtnummer 04-194

In maart 2005 gaat de provincie Drenthe beginnen met de reconstructie van een deel van de N854, de Oosterhesselerweg tussen de Verlengde Hoogeveense Vaart en de aansluiting met de A37 bij viaduct Wachtum. De aannemer is inmiddels bekend en begint aan de voorbereidingen.

Het wegbeeld van de N854 gaat ingrijpend veranderen. Het bestaande fietspad wordt rijbaan en de huidige rijbaan wordt parallelweg. De Oosterhesselerweg wordt ervaren als onveilig, ondermeer door de rijen bomen die langs beide kanten van de weg staan. In plaats van een rij bomen te kappen is besloten beide rijen te laten staan en de weg als het ware te verleggen. De weg wordt ingericht als een zogenoemde gebiedsontsluitingsweg, 7.10m breed met de bijbehorende markering en een maximumsnelheid van 80km per uur.

In juni starten de werkzaamheden aan de rotonde die bij de kruising van de Oosterhesselerweg en de vaart wordt aangelegd. Op dit kruispunt vinden geregeld ongevallen plaats. Een rotonde, met lagere snelheden, zal naar verwachting de situatie verkeersveiliger maken. De rotonde wordt in juni aangelegd als de omleidingsroutes in verband met de rioleringswerkzaamheden in Gees zijn opgeheven. Een eerdere afsluiting van het kruispunt bij de vaart zou teveel overlast voor het verkeer veroorzaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl