Ingezonden persbericht

Afdeling PBC, team Communicatie

Van: Birgit Boode
Datum: 23 december 2004
Betreft: Eerste kernenschouw in Lattrop

Eerste kernenschouw in Lattrop

Op 16 december jl. heeft in Lattrop de eerste kernenschouw in de gemeente Dinkelland plaatsgevonden. Bij deze schouw waren verschillende partijen betrokken: de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Dinkelland, de wijkagenten, de kernencoördinatoren van de gemeente Dinkelland en de buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp.

Toelichting

Het houden van de kernenschouwen is belangrijk voor de ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid in de kernen. Tijdens de schouw in Lattrop is een route, die in overleg met de buurtschapsraad is opgesteld, gelopen door Lattrop waarbij is stilgestaan bij verschillende aandachtspunten die zijn ingebracht door de wijkagenten, de buurtschapsraad en de gemeente. Alle gesignaleerde aandachtspunten zijn genoteerd en de politie en de gemeente gaan nu bekijken hoe deze punten opgepakt kunnen worden. In januari wordt dit teruggekoppeld naar de buurtschapsraad.

Het op locatie signaleren van aandachtspunten is door de betrokkenen als positief ervaren, en deze werkwijze zal ook doorgezet worden in de komende schouwen waarvan de eerst volgende op 17 januari 2005 in Denekamp gehouden wordt. Dan zal woonmaatschappij Dinkelborgh, die ook een belangrijke partner is op het gebied van leefbaarheid in de kernen, ook aanwezig zijn.

---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de kernencoördinatoren mevr. Marsman of mevr. List op telefoonnummer 0541 854 391.

Cc:
Webmaster, raadsleden, college van B&W, secretaris, medewerkers

---- --