Time : 2:37:47 PM
Date : Thursday, December 23, 2004
Sender Name: Inter Partner Assistance

Nederlands- en Franstalige Diabetesverenigingen sluiten partnership met bijstandsverlener Inter Partner Assistance

Diabetes en verzekeringen zijn meestal geen gelukkig huwelijk. Al te vaak worden mensen met diabetes geconfronteerd met geweigerde aanvragen of hoge meerpremies voor diverse soorten verzekeringen. Zo ook voor een reisverzekering. Maar vanaf 1 januari 2005 komt hierin verandering. Het diabetesbijstandscontract van Inter Partner Assistance biedt diabetici een volwaardige bijstandspolis.

Diabetici ondervonden in het verleden vaak problemen bij het afsluiten van een reisverzekering. Allerlei problemen die te maken hebben met voorafbestaande ziekten, zoals diabetes, worden vaak niet verzekerd. Daarom sloten de beide Belgische diabetesverenigingen een partnership met Inter Partner Assistance. De bijstandsverlener ontwikkelde exclusief voor de leden van deze verenigingen een zeer uitgebreide bijstandspolis. Vanaf 1 januari 2005 kunnen mensen met diabetes die lid zijn van ofwel de 'Vlaamse Diabetes Vereniging' ofwel van 'l'Association Belge du Diabète', ondanks hun pathologie, genieten van een uitstekende bescherming, wat er ook gebeurt, waar ook ter wereld. Indien gewenst kan men intekenen op de optie 'bijstand aan de wagen' of uitbreiding naar het ganse gezin.

De Vlaamse Diabetes Vereniging is een dynamische vzw die vele aspecten rond diabetes in Vlaanderen behartigt. Sedert de oprichting in 1942 kent de vereniging een jaarlijks groeiend aantal leden. Tot het ledenbestand en de bestuursorganen behoren niet alleen diabeten, maar ook geneesheren, wetenschappers en paramedici die op professionele wijze met diabetes bezig zijn. Dankzij deze brede basis kan de VDV op een evenwichtige manier informatie verstrekken en opkomen voor de belangen van mensen met diabetes.
L'Association Belge du Diabète (A.B.D.) is eveneens een vzw opgericht in 1942 die mensen met diabetes allerlei nuttige informatie verschaft die hen kunnen helpen bij het onderkennen van hun ziekte en bij de verdediging van hun wettelijke rechten in verschillende domeinen. Ook zij zijn samengesteld uit mensen met diabetes en professionele zorgverleners.

Beide verenigingen trachten hun doelstellingen te realiseren via publicaties, conferenties, opleidingen, seminaries, educatieve en sportieve vakanties voor kinderen en adolescenten met diabetes, ... Zij vertegenwoordigen mensen met diabetes ten aanzien van de overheid en zijn intens betrokken bij de opleiding van huisartsen en specialisten, verpleegkundig personeel en diëtisten en moedigen het medisch wetenschappelijk onderzoek toegespitst op diabetes aan.

Inter Partner Assistance verleent bijstand aan meer dan 3 miljoen verzekerden in België en behoort daarmee tot dé koplopers in de bijstandssector. Inter Partner Assistance is niet alleen een gevestigde waarde op het vlak van technische bijstand, maar ook in het gezondheidsdomein is zij een belangrijke speler dankzij de ontwikkeling van allerlei specifieke bijstandsformules.