Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

23 december 2004

Doetinchem - Bromfietser raakt gewond

Een 20 jarige bromfietser uit Halle raakte woensdagmiddag gewond na een aanrijding. Een 55 jarige automobilist uit Varsseveld reed 17.15 uur over de Havenstraat vanaf de Terborgseweg. Hij wilde links afslaan en liet hierbij de bromfietser die over het fietspad reed niet voorgang. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Zelhem - Beelden weggenomen

Uit een voortuin van een woning aan de Orchideestraat werden beelden weggenomen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Het gaat om 7 kleine boeddha beelden en een borstbeeld van ongeveer 1 meter hoog. De politie is zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Lievelde - Aantreffen vuurwapen

De politie heeft afgelopen nacht een 22 jarige Amsterdammer aangehouden en ingesloten. De man zat in de auto met nog vier personen. Rond 00.35 uur raakte de auto op de Drabbelweg van de weg en botste tegen een boom. De auto was dusdanig beschadigd dat hij moest worden weggesleept. De persoonsgegevens van de inzittenden werden gecontroleerd en het bleek dat de Amsterdammer nog boetes had openstaan. Verder werd bij de man een vuurwapen in de jas aangetroffen. Hierop werd hij aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Aalten - Spiegel - spiegel

Woensdag rond 07.55 uur reden op de Dinxperlosestraatweg twee passerende auto's met de spiegels tegen elkaar. Door de klap ging de ruit van de auto van een 23 jarige Aaltense kapot. De andere bestuurder is doorgereden. Mogelijk dat deze bestuurder zich wil melden bij de politie om een en ander af te kunnen handelen.

Winterswijk - Geen gordel

Agenten hebben woensdagmorgen bij controle op de Europalaan 9 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Zij kregen een boete. Verder reden drie van de 139 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km. Er is hier 50 km toegestaan.

Velswijk - Fietsverlichting

Agenten hebben donderdagmorgen schoolgaande jeugd gecontroleerd op het gebruik van de fietsverlichting. Hierbij werden 12 jeugdigen bekeurd. Het viel de politie op dat veel jongeren de fietsverlichting goed in orde had.

EINDE BERICHTEN

---- --