Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 december 2004


Beekbergen - Vrouw raakt bekneld in auto.

Een 74-jarige automobiliste verloor op woensdag (22-12) rond 12.50 uur op Het
Herenhul de macht over het stuur en botste tegen een boom aan de rechterzijde van de rijbaan. De auto raakte vervolgens in een slip en kwam tot stilstand aan de linkerzijde van de rijbaan. De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Het leek
er op dat de autogordel en de airbag de grootste klap hadden opgevangen. Het slachtoffer
werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd total loss weggesleept.


Apeldoorn - Politie zoekt getuigen beroving schooltas.
Een 49-jarige fietsster uit Apeldoorn werd op woendag (22-12) rond 16.15 uur beroofd van een schooltas. Ze reed op de Adelaarslaan in de richting van het Adelaarsplein toen twee
personen op een scooter opeens een schooltas uit haar fietstas gristen en er vandoor gingen. De vrouw fietste nog schreeuwend achter ze aan, maar moest de achtervolging uiteindelijk opgeven. De daders verdwenen via de Talingweg naar de Oude Beekbergerweg alswaar ze in de richting van de Ravenweg reden. Het gaat om twee jongens op een zwarte scooter, waarvan de passagier geheel in het zwart gekleed was (inclusief muts). Ontvreemd werd een zwarte schooltas, inhoudende oa een portemonnee met geld en betaalpasjes alsmede een dossier. De politie verzoekt getuigen te reageren middels 0900 8844.


Apeldoorn - man aangehouden terzake belediging.
De politie heeft op woensdagmorgen (22-12) een 36-jarige Deventenaar aangehouden op het station terzake belediging van een conducteur van de NS. De man had de conducteur bestookt met allerlei scheldwoorden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de man heengezonden. De spoorwegpolitie stelt een nader onderzoek in.


Apeldoorn - Winkeldief aangehouden.

Een 18-jarige jonge vrouw uit Apeldoorn werd op woensdag (22-12) om 14.00 uur aangehouden terzake winkeldiefstal bij een bedrijf aan de Hoofdstraat. De vrouw werd na verhoor heengezonden met een boete van E 125,- .Ze zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK.


Apeldoorn - Met auto tegen boom


Een 28-jarige Apeldoorner botste woensdagmorgen met zijn auto tegen een boom. Hij reed rond 07.15 uur over de Prins Willem-Alexanderlaan vanaf de Koning Stadhouderlaan. Na de verkeerslichten wilde hij op het rechte stuk de snelheid even opvoeren. Door de snelheid slipten de voorwielen weg en raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hierdoor raaktede auto in een slip. Uiteindelijk draaide de auto om zijn as en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder heeft veel geluk gehad; hij bleef namelijk ongedeerd. De auto moest worden weggesleept.


EINDE BBERICHTEN



---- --